Onze producten bevatten geen MSG, mono sodium glutaminaat; wij zijn zeer kritisch op toepassingen van E-nummers en bevragen onze leveranciers daar met nadruk op. We streven er naar alleen natuurlijke E-nummers in onze producten te gebruiken. De Nederlandse warenwet verplicht voedselproducenten om, als er toegevoegd glutamaat in een product zit, dit d.m.v. het betreffende e-nummer te benoemen. Het gaat hierbij om de volgende e-nummers; E621 (MSG, mono-sodium-glutamaat de bekendste van de glutamaten), E622, E623, E624 en E625.
Gistextracten worden geproduceerd van de natuurlijke componenten die aanwezig zijn in de gistcel: eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en tijdens de productie van gistextract worden de eiwitten afgebroken tot deze bouwstenen. Één van de twintig bouwstenen van eiwitten is het aminozuur glutamaat.
Aangezien glutamaat een bouwsteen is van eiwitten is het daarom aanwezig in veel producten zoals tomaten, champignons en tevens in kaas. Sterker nog, alle eiwitrijke producten bevatten glutamaat als bouwsteen van de eiwitten en zelfs ons eigen lichaam. Gistextracten bevatten, naast de overige aminozuren, ook glutamaat. Deze is op natuurlijke wijze verkregen uit de gistcel, welke ook voor de productie van brood en bier wordt gebruikt.
Onze gistextracten bevatten géén toegevoegd additief E621, wat puur glutamaat is en wat o.a. door chemische synthese of fermentatie verkregen wordt. Gistextract is daarom ook een ingrediënt en géén additief zoals E621 is.