Naar:
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
- 20 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 2 pakken vegan Saucissekes van De Vegetarische Slager
- 1 eetlepel kebabkruiden
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 1/2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel citroensap
- 12 kleine puntpaprika's
Benodigheden
- 12 satéprikkers
- 1 BBQ
- 1 bakkwast
BEREIDEN
-
Begin met het maken van de marinade voor de vegan Saucissekes. Meng in een kom de kebabkruiden met de tomatenpuree, het citroensap en de olijfolie.
-
Gril de puntpaprika's gedurende 6 tot 8 minuten op de BBQ tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen tot ze koel genoeg zijn.
-
Prik de vegan Saucissekes en de puntpaprika's op de satéprikkers (één Saucisseke en één puntpaprika per saté).
-
Gril vervolgens de saté's op de zeer hete barbecue gedurende 4 minuten tot ze goudbruin zijn, draai ze tussendoor regelmatig om.
-
Bestrijk de vegan Saucissekes met de marinade en gril ze nog een minuutje, draai ze opnieuw regelmatig om. Herhaal dit tot ze goed gaar zijn.
-
Serveer deze vegan BBQ-kebabs met Turks brood, knoflooksaus, fijngesneden ijsbergsla, vers gehakte tomatenstukjes en schijfjes rode ui.
RECEPTEN