Ingrediënten
- 4 vegan Le Filets van De Vegetarische Slager
- 1 sinaasappel
- 1 1/2 eetlepel Mexicaanse kruiden voor taco's
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel komijnzaadjes
- Een klein bosje versgehakte koriander
- 1 limoen
- 2 avocado's
- 2 uien
- 1 tomaat
- komijnpoeder
- peper
- zout
Bereiden
-
Rasp de sinaasappelschil fijn in een kom. Meng dit met de Mexicaanse Taco kruiden en zonnebloemolie.
-
Rooster de komijnzaadjes in een pan tot ze van kleur beginnen te veranderen. Voeg de komijnzaadjes toe aan het kruidenmengsel en meng goed.
-
Gril de vegan Le Filets op een hete barbecue gedurende 8 minuten tot ze goudbruin zijn, draai ze tussendoor regelmatig om.
-
Bestrijk vervolgens de Le filets aan alle kanten met het kruidenmengsel en gril ze nog 2 minuten, draai ze opnieuw regelmatig om.
-
Strooi versgehakte koriander over de vegan Le Filets voordat u ze warm serveert.
Recept voor zelfgemaakte guacamole
-
Pers 1 limoen uit in een grote kom. Voeg het vruchtvlees van twee rijpe avocado's, 2 gehakte uien en 1 gehakte tomaat toe. Breng op smaak met komijnpoeder, zwarte peper, zout en hete saus als je van wat pit houdt .
Serveertip
-
Erg lekker om te serveren met tortilla's of maïschips
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Liekes Nacho's met Gehackt Super Hâché
Wat een makkelijke en heerlijke snack! Knapperige nacho's, zelfgemaakte guacamole belegd met onze goed Gehackt Super Hâché, delicioso! Dit recept is gemaakt door Lieke (7 jaar), een fan van De Vegetarische Slager.
1 minutes
4 servings
-
Hongaarse vegetarische goulash
Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt!
50 minutes
4 servings
-
Burger Very Chick met gebakken groenten
Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen).
50 minutes
4 servings
-
Couscoussalade met Saucissekes
Goed gevuld en goed gekruid: deze couscoussalade met Saucissekes, paprika en verse granaatappelpitjes. Deze kleine Britse veganistische worstjes zijn snel gegaard tot ze goudbruin zijn en zullen gegarandeerd in de smaak vallen!
10 minutes
4 servings
-
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
20 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
