Ingrediënten
- 4 vegan Le Filets van De Vegetarische Slager
- 1 sinaasappel
- 1 1/2 eetlepel Mexicaanse kruiden voor taco's
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel komijnzaadjes
- Een klein bosje versgehakte koriander
- 1 limoen
- 2 avocado's
- 2 uien
- 1 tomaat
- komijnpoeder
- peper
- zout
Bereiden
-
Rasp de sinaasappelschil fijn in een kom. Meng dit met de Mexicaanse Taco kruiden en zonnebloemolie.
-
Rooster de komijnzaadjes in een pan tot ze van kleur beginnen te veranderen. Voeg de komijnzaadjes toe aan het kruidenmengsel en meng goed.
-
Gril de vegan Le Filets op een hete barbecue gedurende 8 minuten tot ze goudbruin zijn, draai ze tussendoor regelmatig om.
-
Bestrijk vervolgens de Le filets aan alle kanten met het kruidenmengsel en gril ze nog 2 minuten, draai ze opnieuw regelmatig om.
-
Strooi versgehakte koriander over de vegan Le Filets voordat u ze warm serveert.
Recept voor zelfgemaakte guacamole
-
Pers 1 limoen uit in een grote kom. Voeg het vruchtvlees van twee rijpe avocado's, 2 gehakte uien en 1 gehakte tomaat toe. Breng op smaak met komijnpoeder, zwarte peper, zout en hete saus als je van wat pit houdt .
Serveertip
-
Erg lekker om te serveren met tortilla's of maïschips
AddThis is disabled because of cookie consent
RECEPTEN
MiSCHIeN VIND Je DIT OoK LECKeR
-
Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
10 minutes
4 servings
-
Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
10 minutes
4 servings
-
Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise
De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar!
15 minutes
4 servings
-
Vegan BBQ Kebabs met Saucissekes en geroosterde paprika’s
Met deze veganistische kebab spiesjes proef je de heerlijke smaken van de zomer in elke hap! De kruidige vegan Saucissekes en gegrilde paprika's zorgen voor een verrukkelijke BBQ-ervaring die je niet wilt missen.
10 minutes
4 servings
-
Mexicaanse vegan Le Filet voor op de BBQ
Dit recept met onze vegan Le Filet is een heerlijk gerecht voor liefhebbers van de Mexicaanse keuken, gemakkelijk te bereiden en ideaal om te serveren tijdens een barbecue met familie en/of vrienden. Ben jij klaar om salsa te dansen rond deze heerlijke tortilla's?
10 minutes
4 servings
