Balletjes in Tomatensaus

Balletjes in Tomatensaus

Deze Boulettes Very Chouettes in tomatensaus smaken overheerlijk en staan binnen 30 minuten op tafel. Serveer ze met brood, rijst of aardappelen uit de oven.

Servings

2

Prep

10 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (170 g) Boulettes Very Chouettes
  • 1 klein stokbrood
  • 1.5 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml passata
  • 0.5 el gedroogde oregano
  • 2 el gesnipperde platte peterselie
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 580
    • Eiwitten 25.5g
    • Koolhydraten incl. Vezels 64.7g
    • Koolhydraten excl. Vezels 64.5g
    • Suikers 16.9g
    • Vezels 8.3g
    • Vetten 21.5g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 16.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.5g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 2.7g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 4mg
    • Natrium 2504mg
    • Zout 6.26g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 29%
    • Kalium 25%
    • Vitamine C 16%
    • Vitamine A 29%

Voorbereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kleine braadpan en fruit de sjalot en de knoflook ± 5 minuten op een halfhoog vuur.

  2. Schenk de tomatenpassata erbij en voeg de oregano toe. Breng alles aan de kook en laat de saus ± 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Voeg de vegetarische balletjes toe en laat ze ± 5 minuten pruttelen in de saus tot ze volledig gaar zijn.

  3. Bestrooi de balletjes en de saus met de peterselie en serveer met het gesneden stokbrood en een groene salade naar keuze.