Gele Curry

Gele Curry

Maak vanavond deze gele curry met de Poulettekes en geniet van een verrukkelijke vegan maaltijd. Een combinatie van beetgare sugarsnaps met minimaïskolfjes in een romige currysaus.

Servings

2

Prep

10 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje Poulettekes van De Vegetarische Slager à 160g
  • 125 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie of arachideolie
  • 1 ui
  • 200 g sugarsnaps
  • 230 g minimaïs (blik)
  • 1 el kerriepoeder
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 takjes koriander
  • zout
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 698
    • Eiwitten 28.2g
    • Koolhydraten incl. Vezels 70.8g
    • Koolhydraten excl. Vezels 67.3g
    • Suikers 8.6g
    • Vezels 13.6g
    • Vetten 32.0g
    • Verzadigde vetten 13.7g
    • Onverzadigde vetten 16.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.7g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 4.4g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1733mg
    • Zout 4.34g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 43%
    • Kalium 15%
    • Vitamine C 103%
    • Vitamine A 26%

Voorbereiding

  1. Pluk de Poulettekes met je vingers iets kleiner. Pel en snipper de ui. Verwijder de steeltjes van de sugar snaps. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de sugar snaps en de maïs toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe en breng alles omscheppend aan de kook. Laat alles 1-2 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

  3. Schenk de kokosmelk erbij en breng alles nogmaals even aan de kook. Schep de Poulettekes erdoor en verwarm nog 2 minuten. Vergeet zeker niet te roeren! Snijd intussen de korianderblaadjes grof en strooi ze over de curry. Serveer met de witte rijst er apart bij.