Grilled Chicken Taco's

Grilled Chicken Taco's

Met deze grilled chikken taco’s zet je een heerlijcke snack of smakelijcke lunch op tafel. Een leckkere wrap gevuld met krokante, geroockte poulettekes!

Servings

4

Prep

30 min

Serving size

Vegan BBQ

Share

Print

Ingrediënten

  • 2 bakjes (320 g) Poulettekes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el Cajunkruiden
  • 8 kleine taco schelpen (gordita's)
  • 2 kropjes little gem sla (of 1 krop ijsbergsla), fijngesneden
  • 50 g pompoenpitten, geroosterd
  • 3 el korianderblaadjes
  • 1 limoen in partjes gesneden

Gegrilde ananassalsa

  • 0.5 ananas
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 verse jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngesnipperd
  • 1 el fijngehakte koriander

Limoencrema

  • 100 g (vegan) yoghurt
  • 3 el Hellmann's (Vehan) mayonaise
  • 2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
  • Porties 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 594
    • Eiwitten 23.6g
    • Koolhydraten incl. Vezels 38.3g
    • Koolhydraten excl. Vezels 35.5g
    • Suikers 10.7g
    • Vezels 12.9g
    • Vetten 37.5g
    • Verzadigde vetten 5.9g
    • Onverzadigde vetten 24.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 11.3g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 10.5g
    • Transvetten 0.1g
    • Cholesterol 8mg
    • Natrium 2038mg
    • Zout 5.10g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 8%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C 80%
    • Vitamine A 96%

Voorbereiding

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.

  2. Voor de ananassalsa; schil de ananas, snijd in plakken van ± 6 mm dik en bestrijk licht met 1 eetlepel olie. Gril de plakken aan beide kanten tot de ananas net zacht is en grillstrepen heeft. Haal van de BBQ, laat even afkoelen en snijd in kleine blokjes. Meng met de rode ui, jalapeñopeper en koriander en breng op smaack met zout en peper.

  3. Meng voor de crema de yoghurt met de mayonaise, sap en schil van 2 limoenen en breng op smaack met zout en peper.

  4. Meng de Poulettekes met olie en cajunkruiden. Rijg de Poulettekes losjes op satéprikkers. Rooster de spiesjes enkele minuten rondom op de BBQ tot de Poulettekes bruin en goed warm zijn.

  5. Rooster de gordita’s kort aan beide kanten en beleg ze met little gem, salsa, crema, pompoenpitten en koriander. Trek de Poulettekes van het spiesje en leg erop. Besprenkel met limoensap.