Le Burger Klassiek | De Vegetarische Slager
Le Burger Klassiek

Le Burger Klassiek

Deze Klassieke Burger wordt gemaakt met de Le Burger van De Vegetarische Slager. Zo maak je een heerlijke burger zonder vlees klaar met de smaak van een traditionele hamburger.

Servings

2

Prep

13 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje Le Burger van De Vegetarische Slager à 160g
  • 2 zachte sesambroodjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 schijven van grote trostomaat
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • 1 zoetzure augurk
  • 2 el Hellmann's ketchup
  • 2 el Hellmann's vegan mayonaise
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 487
    • Eiwitten 18.5g
    • Koolhydraten incl. Vezels 26.1g
    • Koolhydraten excl. Vezels 28.4g
    • Suikers 7.9g
    • Vezels 3.3g
    • Vetten 32.2g
    • Verzadigde vetten 4.5g
    • Onverzadigde vetten 26.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 10.1g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 10.2g
    • Transvetten 0.1g
    • Cholesterol 6mg
    • Natrium 1618mg
    • Zout 4.04g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 6%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 42%

Voorbereiding

  1. Was de sla en dep ze met keukenpapier droog. Snijd de augurk in de lengte in dunne lange plakjes. Snijd de broodjes open. Verhit een ruime koekenpan en rooster de opengesneden broodjes met het snijvlak naar beneden in de hete koekenpan lichtbruin.

  2. Verhit de olie in een passende pan en bak de Le Burgers aan beide kanten op een halfhoog vuur bruin. Bestrijk intussen de broodjes met ketchup en vegan mayo en verdeel de Romeinse slablaadjes erover.

  3. Leg de burgers erop en garneer de met de tomaatplakken en de augurk. Lecker met frieten naar keuze en natuurlijk met vegan mayo.