Le Schnitz Klassiek

Le Schnitz Klassiek

Dit heerlijke recept met Le Schnitz is volledig vegetarisch! Een echte klassieker met een moderne vegetarische twist waar je ongetwijfeld van gaat genieten!

Servings

2

Prep

10 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (160 g) Le Schnitz
  • 350 g voorgekookte aardappelpartjes
  • 5 el olijfolie
  • 1 sjalot (of 1 kleine ui)
  • 1 krop sla
  • 0.5 komkommer
  • 4 zoetzure augurken + 1.5 el augurkensap
  • 1 el gehakte bieslook
  • 4 schijfjes citroen of partjes
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 584
    • Eiwitten 16.3g
    • Koolhydraten incl. Vezels 15.7g
    • Koolhydraten excl. Vezels 24.9g
    • Suikers 6.5g
    • Vezels 9.7g
    • Vetten 45.3g
    • Verzadigde vetten 8.0g
    • Onverzadigde vetten 36.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 24.8g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 4.0g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1385mg
    • Zout 3.46g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 18%
    • Kalium 23%
    • Vitamine C 38%
    • Vitamine A 444%

Voorbereiding

  1. Was de sla en droog hem. Scheur de bladeren af. Spoel de komkommer schoon en snijd in plakjes. Doe de gescheurde sla en gesneden komkommer in een kom. Schil en snipper de sjalot. Hak de augurken grof.

  2. Maak een vinaigrette van 2 eetlepels olie, augurkensap en peper en zout naar smaak. Roer de sjalot erdoor.

  3. Kook de aardappelpartjes in 1½ eetlepel olijfolie volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin en gaar.

  4. Verhit 1½ eetlepel olie op middelhoog vuur in een geschikte pan met antiaanbaklaag en bak de Schnitzels aan beide kanten lichtbruin.

  5. Sprenkel de dressing over de salade en garneer met bieslook. Serveer de Schnitzels met de citroen, groene salade en aardappelpartjes.