Oozy Woozy Double Cheeseburger

Oozy Woozy Double Cheeseburger

Deze Oozy woozy double cheeseburger is ‘serious business’: Le Burgers loaded met een robuuste bbq-saus, lichtpittige koolsalade en krokante uienringen.

Servings

4

Prep

1 h 30 min

Serving size

Vegetarische BBQ

Share

Print

Ingrediënten

  • 4 bakjes (640 g) Le Burger
  • 4 brioche broodjes
  • 4 plakken (vegan) cheddar kaas
  • 150 g (vegan) blauwe kaas
  • 16 plakjes augurk

Espresso-BBQ-saus

  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 ml appelcider azijn
  • 20 ml sojasaus
  • 25 g donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, zeer fijngehakt
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 60 g tomatenketchup
  • 40 ml espressokoffie

Gefrituurde uienringen

  • 2 grote witte uien, in ringen
  • 400 ml sojamelk (of karnemelk)
  • 300 g bloem
  • 2 el cayennepeper

Jalapeño-koolsalade

  • 40 g rode kool, fijngesneden
  • 40 g witte kool, fijngesneden
  • 40 g winterwortel, julienne (kleine reepejes)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 verse groene jalapeno peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 3 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl honing
  • Porties 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 2906
    • Eiwitten 93.2g
    • Koolhydraten incl. Vezels 358.0g
    • Koolhydraten excl. Vezels 352.0g
    • Suikers 76.4g
    • Vezels 17.2g
    • Vetten 120.2g
    • Verzadigde vetten 61.0g
    • Onverzadigde vetten 32.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 11.9g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 9.1g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 62mg
    • Natrium 5230mg
    • Zout 13.07g
    • Calcium 62%
    • Ijzer 18%
    • Kalium 23%
    • Vitamine C 54%
    • Vitamine A 96%

Voorbereiding

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C. Verwarm een friteuse tot 190 °C.

  2. Doe voor de espresso-BBQ-saus alle ingrediënten (zonnebloemolie, 50 ml azijn, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, sjalot, tomatenketchup en koffie) in een pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zeker 10 minuten sudderen zodat de smaken loskomen. Breng op smaack met zout en peper.

  3. Meng de uienringen met de sojamelk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Haal de ui uit de melk en schud droog. Meng bloem en cayennepeper en haal 1/3 deel van de ringen erdoor. Klop overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.

  4. Meng voor de jalapeño-koolsalade salade de kool, winterwortel, rode ui, jalapeñopeper, 2 eetlepels peterselie, 3 eetlepels mayonaise, 2 el azijn, de mosterd en de honing goed door elkaar en breng op smaack met zout en peper.

  5. Snijd de broodjes open en toast kort op het rooster. Bestrijk de Le Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Gril de burgers kort (± 2 minuten per kant) op het rooster.

  6. Bedek 4 Le Burgers met cheddar en 4 burgers met blauwaderkaas. Laat kort smelten. Bouw de burgers door eerst augurk en salade op de broodjes te doen. Plaats de met cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers hierop. Maak af met de uienringen en espresso-BBQ-saus.