Ovenschotel Bedriegt Den Boer van @karolas_kitchen

Ovenschotel Bedriegt Den Boer van @karolas_kitchen

Deze ovenschotel van @karolas_kitchen maakt je meteen nostalgisch. Dit super lekkere comfort food verwarmt het hart. Deze ovenschotel bevat wortelen, uien, tomaten en ons Gehackt Super Hâché ! Bezoek haar blog: https://www.karolaskitchen.be/warm-eten/bedriegt-den-boer/

Servings

4

Prep

30 min

Share

Print

Ingrediënten

non classés

  • 1 witte ui
  • 3 wortelen
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram bloemige aardappelen
  • 1 kleine bloemkool (800 gr)
  • 2 kleine trostomaten (200 gr)
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 65 gram ketchup
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 snufje chilivlokken (optioneel)
  • 1 bakjes Le Gehackt Super Hâché De Vegetarische Slager
  • 1/2 savooikool (= groene kool)
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/4 citroen (voor het sap)
  • 90 ml melk
  • 1 theelepel mosterd
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 30 gram versgeraspte Parmezaankaas
  • olijfolie
  • Porties 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 185
    • Eiwitten 7.9g
    • Koolhydraten incl. Vezels 31.8g
    • Koolhydraten excl. Vezels 25.1g
    • Suikers 12.0g
    • Vezels 6.8g
    • Vetten 4.0g
    • Verzadigde vetten 2.2g
    • Onverzadigde vetten 1.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 0.3g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 7mg
    • Natrium 436mg
    • Zout 1.09g
    • Calcium 18%
    • Ijzer 8%
    • Kalium 25%
    • Vitamine C 82%
    • Vitamine A 178%

Voorbereiding

non classés

  1. Snipper de ui fijn en snijd de wortelen in kleine blokjes. Verwarm 1 ½ eetlepel olijfolie in een kookpot met antikleeflaag en roerbak de ui enkele minuten, tot deze glazig wordt. Voeg de wortelen, de geperste look, peper en zout toe, schep goed om en laat met het deksel op de pot zo’n 15 minuten stoven op een laag vuurtje. Roer regelmatig om.

  2. Breng een kookpot met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Hak ook de bloemkool in grote stukken. Kook de aardappelen samen met de bloemkool door en door gaar, in ca. 10 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken). Giet af en zet even opzij.

  3. Snijd intussen de trostomaten in kwarten en mix ze tot moes in een kleine foodprocessor (of met behulp van een staafmixer).

  4. Voeg de tijm en het gerookte paprikapoeder bij de wortelen, schep goed om en laat zo’n halve minuut verhitten. Schep vervolgens de gepureerde tomaat, de ketchup, sojasaus, balsamicoazijn en chilivlokken bij de groenten. Roer goed om, tot deze saus kookt. Draai het vuur uit, schep Le Gehackt Super Hâché erdoorheen en verdeel het gehakt-groentemengsel over de bodem van een diepe ovenschaal.

  5. Snijd de savooikool in kwarten en vervolgens in reepjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de kookpot (afwassen hoeft niet) en voeg de savooikool toe. Stoof deze op een laag vuur gaar in 10 minuten. Zet het deksel hierbij op de kookpot, maar roer regelmatig om. (Voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels water toe, als je kool dreigt aan te branden.)

  6. Werk intussen de puree af. Voeg de melk, mosterd en voldoende peper, nootmuskaat en zout bij de aardappelen en bloemkool. Plet met behulp van een pureestamper tot een gladde of grove puree, zoals je wenst. Schep er tot slot de Parmezaanse kaas doorheen. Voeg eventueel wat meer van de smaakmakers als je dat nodig vindt.

  7. Verwarm de grill van de oven voor op 230°C.

  8. Schep de peterselie en het citroensap door de savooikool en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het savooikoolmengsel over de Gehackt Super Hâché in de ovenschotel en druk licht aan. Verspreid daaroverheen de puree. Strijk het oppervlak van de puree zeker en vast niet glad! Maak er net wat extra oneffenheden in, die net wat meer kleuren onder de grill. Plaats de schotel 5 à 10 minuten onder de grill, tot de puree goudbruin kleurt en serveer. Smakelijk!