Met deze Saucissekes met Sperziebonen en gekookte aardappelen zet je een lekker avondmaal op tafel. De Saucissekes zijn klein van stuck maar groots van smaack!
Servings
2
Prep
15 min
Share
Print
Porties 2
Hoeveelheid per portie
Schil de aardappelen en halveer de grote. Kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Leg het schaafsel achteraf op keukenpapier en laat afkoelen.
Kook de sperziebonen in water met zout naar smaak, afhankelijk van de dikte, in 7-10 minuten gaar. Giet af, spoel ze koud en laat goed uitlekken.
Bak de Saucissekes in 2 eetlepels olijfolie totdat ze rondom mooi bruin zijn. Draai ze regelmatig om. Verwarm gelijktijdig 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot met de knoflook en een snuifje zout al omscheppend op een laag vuur totdat de sjalot glazig en goudgeel is. Schep de sperziebonen erdoor en breng op smaak met peper en citroensap naar smaak. Bestrooi de bonen met het amandelschaafsel.
Serveer de Saucissekes met de bonen en de gekookte aardappelen. Werk af met peterselie.
View All Recipes
Balletjes op basis van soja, verrijkt met vitamine B12 en ijzer
Gehakt op basis van soja, verrijkt met vitamine B12 en ijzer
Stukjes op basis van soja, rijk aan eiwitten
Worstjes op basis van soja
Speckjes op basis van soja, verrijkt met vitamine B12 en ijzer
Burger op basis van soja, verrijkt met vitamine B12 en ijzer
Veganistische nuggets op basis van soja, verrijkt met vitamine B12 en ijzer
Vegetarische schnitzel op basis van soja, verrijkt met vitamine B12 en ijzer
Vegetarische worst op basis van soja, verrijkt met vitamine B12 en ijzer