Saucissekes met Sperziebonen | De Vegetarische Slager
Saucissekes met Sperziebonen

Saucissekes met Sperziebonen

Met deze Saucissekes met Sperziebonen en gekookte aardappelen zet je een lekker avondmaal op tafel. De Saucissekes zijn klein van stuck maar groots van smaack!

Servings

2

Prep

15 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (160 g) Saucissekes
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 536
    • Eiwitten 19.6g
    • Koolhydraten incl. Vezels 47.7g
    • Koolhydraten excl. Vezels 42.1g
    • Suikers 8.7g
    • Vezels 10.6g
    • Vetten 30.5g
    • Verzadigde vetten 3.6g
    • Onverzadigde vetten 26.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 16.5g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 3.0g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1088mg
    • Zout 2.72g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 17%
    • Kalium 36%
    • Vitamine C 69%
    • Vitamine A 22%

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer de grote. Kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Leg het schaafsel achteraf op keukenpapier en laat afkoelen.

  2. Kook de sperziebonen in water met zout naar smaak, afhankelijk van de dikte, in 7-10 minuten gaar. Giet af, spoel ze koud en laat goed uitlekken.

  3. Bak de Saucissekes in 2 eetlepels olijfolie totdat ze rondom mooi bruin zijn. Draai ze regelmatig om. Verwarm gelijktijdig 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot met de knoflook en een snuifje zout al omscheppend op een laag vuur totdat de sjalot glazig en goudgeel is. Schep de sperziebonen erdoor en breng op smaak met peper en citroensap naar smaak. Bestrooi de bonen met het amandelschaafsel.

  4. Serveer de Saucissekes met de bonen en de gekookte aardappelen. Werk af met peterselie.