Schnitzel met Gebakken Groentjes

Schnitzel met Gebakken Groentjes

Zin in een vleesloze schnitzel met gebakken groentjes? Bereid dit Schnitzelrecept met Le Schnitz van De Vegetarische Slager.

Servings

2

Prep

20 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (180 g) Le Schnitz
  • 60 ml olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika's, puntig
  • 350 g diepgevroren aardappelpartjes (of gekoeld)
  • zout
  • peper
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 880
    • Eiwitten 19.4g
    • Koolhydraten incl. Vezels 68.1g
    • Koolhydraten excl. Vezels 77.5g
    • Suikers 9.1g
    • Vezels 11.9g
    • Vetten 50.9g
    • Verzadigde vetten 9.5g
    • Onverzadigde vetten 39.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 27.3g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 3.7g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 2243mg
    • Zout 5.60g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 11%
    • Kalium 31%
    • Vitamine C 268%
    • Vitamine A 61%

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Schil ondertussen de uien en snijd ze in vieren. Schil en hak de knoflook fijn. Was de rode paprika's, snijd ze in plakjes van 1 cm breed en verwijder de zaadlijsten.

  3. Meng de ui met de knoflook, rode paprika, aardappelpartjes en 2 eetlepels olie. Verdeel het geheel over de bodem van de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de groenten gedurende ± 20 minuten. Verhoog hierna de temperatuur naar 250 ° C en rooster de groenten in circa 10 minuten lichtbruin en gaar.

  4. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de Le Schnitz koteletten op middelhoog vuur goudbruin aan beide kanten.

  5. Controleer of de groenten gaar zijn. Haal ze uit de oven en besprenkel met peterselie. Leg de Schnitzels erop en serveer.