Sizzling Tricking Fajitas

Sizzling Tricking Fajitas

Met dit Fajitas recept zet je een heerlijke vegan variatie op de traditionele fajitas op tafel. De Poulettekes van De Vegetarische Slager zijn lekker sappig en eenvoudig te verwerken.

Servings

2

Prep

30 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (160 g) Poulettekes
  • 4 kleine tortilla's
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 middelgrote rode ui
  • 22 rijpe kerstomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 verse rode peper
  • 1 rijpe avocado
  • 1.5 limoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 15 g fijngesneden koriander
  • 3 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 50 g (vegan) geraspte cheddar (optioneel)
  • zout
  • zwarte peper
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 924
    • Eiwitten 31.9g
    • Koolhydraten incl. Vezels 56.6g
    • Koolhydraten excl. Vezels 48.3g
    • Suikers 14.3g
    • Vezels 18.4g
    • Vetten 63.2g
    • Verzadigde vetten 13.5g
    • Onverzadigde vetten 47.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 30.1g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 14.1g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 2293mg
    • Zout 5.74g
    • Calcium 31%
    • Ijzer 23%
    • Kalium 35%
    • Vitamine C 218%
    • Vitamine A 92%

Voorbereiding

  1. Scheur de Poulettekes in dunne repen. Was en snijd de paprika in dunne repen. Pel en snipper de ui fijn. Snijd 15 kerstomaatjes grof en hak de rest iets fijner. Hak de rode peper fijn.

  2. Meng de rode paprika met de rode ui, het sap van ½ limoen en het gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5-10 minuten marineren.

  3. Maak de tomatensalsa door de helft van de fijngesneden rode peper, de koriander en de grof gesneden kerstomaten te mengen met het sap van ½ limoen en 1½ eetlepel van de olijfolie. Werk af met peper en zout.

  4. Maak de guacamole. Halveer hiervoor de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en hak fijn. Meng dit vervolgens goed met de 7 fijngesneden kerstomaten, de rest van de rode peper, het sap van ½ limoen en peper en zout naar wens.

  5. Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde rode paprika samen met de ui gedurende 6-8 minuten. Blijf omscheppen zodat de groenten niet verbranden maar een mooi lichtbruin randje krijgen.

  6. Bak de Poulettekes in 1½ eetlepel olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd eventueel warm in de pan.

  7. Verwarm de tortilla’s in een magnetron of droge koekenpan, en verdeel ze over de borden. Schep de Poulettekes door het paprikamengsel en verdeel over de tortilla’s. Serveer met de guacamole, de tomatensalsa, de mayonaise en eventueel geraspte (vegan) cheddar.