Smoked Chicken Sandwich

Smoked Chicken Sandwich

Deze smoked chicken sandwich is gevuld met rokerige poulettekes, oesterzwammen, pittige harissa, zilte feta en frisse citroen. De BBQ topper van het jaar!

Servings

4

Prep

5 min

Serving size

Vegan BBQ

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (160 g) Poulettekes
  • 200 g oesterzwammen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el harissa pasta (pittige saus)
  • 100 g (vegan) fetakaas (biologisch)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 citroen, schil geraspt
  • 4 hotdog broodjes

Ranchsaus

  • 2 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
  • 2 el (vegan) zure room
  • 1 el sojamelk
  • 1 tl gehakte dille (vers of gedroogd)
  • 1 tl gehakte peterselie (vers of gedroogd)
  • 1 tl bieslook, in ringetjes (vers of gedroogd)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Porties 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 426
    • Eiwitten 17.8g
    • Koolhydraten incl. Vezels 28.1g
    • Koolhydraten excl. Vezels 27.4g
    • Suikers 5.5g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 26.1g
    • Verzadigde vetten 7.3g
    • Onverzadigde vetten 17.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.5g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 7.0g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 25mg
    • Natrium 1453mg
    • Zout 3.63g
    • Calcium 25%
    • Ijzer 14%
    • Kalium 9%
    • Vitamine C 16%
    • Vitamine A 7%

Voorbereiding

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 130 °C.

  2. Voor de ranchsaus: meng de mayonaise met de zure room, sojamelk, dille, 1 theelepel gehakte peterselie, bieslook, uien- en knoflookpoeder.

  3. Besmeer de oesterzwammen met 2 eetlepels olie en breng op smaack met zout en peper. Voeg houtsnippers toe aan de gloeiende kolen, leg oesterzwammen in de smoker en laat 20 minuten roken.

  4. Bestrijk de Poulettekes met 1 eetlepel olie en bestrooi met zout en peper. Leg naast de oesterzwammen op de BBQ en rook nog ± 15 minuten.

  5. Snijd de broodjes open en verkruimel de feta. Haal de oesterzwammen – als ze zacht zijn – en de Poulettekes van de BBQ en scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Meng Poulettekes en oesterzwammen in een hittebestendige kom met harissa en zet nog 5 minuten in de smoker.

  6. Verdeel de saus over de broodjes, beleg met het paddenstoelen-poulettekesmengsel, de feta, peterselie en citroenschil. Maak af met versgemalen peper.