Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

In deze Spaghetti Bolognese is het Gehackt Super Hâché de sterspeler van het gerecht. Zelfs de grootste vleesliefhebber kan je met dit lekkere Gehackt makkelijk om de tuin leiden.

Servings

2

Prep

5 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (200 g) Le Gehackt Super Hâché
  • 150 g (volkoren) spaghetti
  • 1 takje basilicum (optioneel)
  • 2 el edelgistvlokken (optioneel in plaats van Parmezaanse kaas)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g kerstomaatjes
  • 400 g tomatenblokjes in blik op sap
  • 1 rode peper
  • 0.5 - 1 el gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 620
    • Eiwitten 39.8g
    • Koolhydraten incl. Vezels 75.6g
    • Koolhydraten excl. Vezels 70.8g
    • Suikers 13.4g
    • Vezels 14.2g
    • Vetten 16.3g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 12.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 10.1g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 2.1g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1677mg
    • Zout 4.19g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 21%
    • Kalium 24%
    • Vitamine C 85%
    • Vitamine A 19%

Voorbereiding

  1. Pel en snipper de ui, pel de knoflook. Maak de rode peper schoon. Verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Halveer de kerstomaatjes.

  2. Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit, voeg de rode peper toe en bak nog 3 minuten mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes, 400 ml warm water en de oregano toe en laat alles 3 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Kook intussen de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Schep het Gehackt Super Hâché en de cherrytomaatjes door de saus.

  5. Voeg peper en zout naar smaack toe, en warm 4 – 5 minuten op een laag vuur mee.

  6. Garneer de spaghetti bolognese met blaadjes basilicum en strooi de edelgistvlokken erover. Eet smakelijk!