Tagliatelle Alfredo

Tagliatelle Alfredo

Deze variant van Tagliatelle Alfredo is minstens zo lekker als het origineel. De Boulettes Very Chouettes hebben een kruidige smaack waardoor ze uitstekend smaken in tal van gerechten!

Servings

2

Prep

10 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (170 g) Boulettes Very Chouettes
  • 150 g tagliatelle
  • 250 g champignons
  • 2.5 el olijfolie
  • 2 el Hellmann's vegan mayonaise
  • 0.5 el grof gesneden peterselie
  • zout
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 680
    • Eiwitten 25.7g
    • Koolhydraten incl. Vezels 60.7g
    • Koolhydraten excl. Vezels 64.4g
    • Suikers 6.6g
    • Vezels 4.4g
    • Vetten 35.4g
    • Verzadigde vetten 5.5g
    • Onverzadigde vetten 28.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 14.7g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 8.2g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 6mg
    • Natrium 1447mg
    • Zout 3.62g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C 6%
    • Vitamine A 2%

Voorbereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de tagliatelle in water met zout naar smaak beetgaar.

  2. Verhit 1½ eetlepel van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op halfhoog vuur rondom bruin. Schud de pan regelmatig zodat de balletjes aan alle kanten mooi bruin worden.

  3. Verhit gelijktijdig in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de champignons al omscheppend 5 minuten. Neem de pan van het vuur.

  4. Giet de tagliatelle af maar vang 75 ml van het kookwater op. Voeg het kookwater aan de champignons in de pan toe en roer er de vegan mayonaise door.

  5. Verdeel de tagliatelle over 2 borden. Schep de champignonsaus erover en verdeel de gebakken balletjes over beide borden. Garneer met de peterselie.