Tex Mex no beef Burger

Tex Mex no beef Burger

Met deze Tex Mex no beef Burger leg je de zomer op een broodje! Verse guacamole en ‘pico de gallo’ geven een heerlijcke frisheid aan de gegrilde Le Burger.

Servings

4

Prep

10 min

Serving size

Vegetarische BBQ

Share

Print

Ingrediënten

  • 2 bakjes (320 g) Le Burger
  • 4 plakken (vegan) cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 kropjes little gem sla, blaadjes losgehaald
  • 4 handjes nacho chips
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder

Voor de guacamole

  • 2 avocado's
  • 1 tomaat, zaadjes verwijderd, in blokjes
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst

Voor de pico de gallo

  • 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in blokjes
  • 1 jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 0.5 rode ui, in blokjes gesneden
  • 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • Porties 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 711
    • Eiwitten 30.6g
    • Koolhydraten incl. Vezels 56.2g
    • Koolhydraten excl. Vezels 50.3g
    • Suikers 10.5g
    • Vezels 11.5g
    • Vetten 41.0g
    • Verzadigde vetten 10.3g
    • Onverzadigde vetten 28.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 15.7g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 6.8g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 29mg
    • Natrium 1481mg
    • Zout 3.70g
    • Calcium 38%
    • Ijzer 23%
    • Kalium 27%
    • Vitamine C 76%
    • Vitamine A 121%

Voorbereiding

  1. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot 200 °C.

  2. Verwijder de pit uit de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en snijd in kleine blokjes. Meng voor de guacamole de avocadoblokjes met 1 in stukjes gesneden tomaat, de gehakte rode ui en peper en de rasp en het sap van 1 limoen. Meng voor de pico de gallo de tomaat en jalapeñopeper met de rode ui, de rasp en het sap van 1 limoen en de koriander. Breng op smaack met zout en peper.

  3. Snijd de burgerbroodjes open en toast kort op het rooster. Meng de komijn en chilipoeder met olie en bestrijk hiermee beide kanten van de Le Burgers. Gril de burgers ± 2 minuten aan beide kanten tot ze warm zijn en grillstrepen hebben. Laat in de laatste minuut de cheddarkaas op de burgers smelten.

  4. Bouw de burgers op door wat pico de gallo en slablaadjes op het onderste deel van het broodje te leggen. Plaats hier de Le Burger op met 1 of 2 eetlepels guacamole, wat nachochips en het broodkapje.