Tikka Massala

Tikka Massala

Met de Poulettekes van De Vegetarische Slager maak je heel eenvoudig deze vegan tikka massala. Vol van smaak en lekker kruidig. Dit vegan gerecht blijft vast een van je favorieten!

Servings

2

Prep

15 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 1 bakje (160 g) Poulettekes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 2 el plantaardige olie
  • 1.5 tl garam masala
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 200 ml kokosmelk light
  • 2 naanbroden
  • 1 tl chilipoeder
  • 250 g gekookte basmatirijst
  • 2 el ongezoete kokosnoot yoghurt
  • 2 tl geroosterde amandelschilfers
  • 2 tl gehakte koriander
  • Porties 2

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1275
    • Eiwitten 41.7g
    • Koolhydraten incl. Vezels 185.6g
    • Koolhydraten excl. Vezels 180.8g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 14.9g
    • Vetten 37.5g
    • Verzadigde vetten 14.0g
    • Onverzadigde vetten 15.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.0g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 8.6g
    • Transvetten 0.1g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 2493mg
    • Zout 6.22g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 49%
    • Kalium 22%
    • Vitamine C 70%
    • Vitamine A 16%

Voorbereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gemberwortel en snijd hem fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.

  2. Verhit 1 el plantaardige olie in een wokpan op een halfhoog vuur. Bak de ui, knoflook, gember, rode peper en 1 tl garam masala al omscheppend totdat de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer goed om. Pureer alles met de staafmixer tot een een gladde saus. Zet het vuur lager en laat de saus 10-15 minuten sudderen. Rooster intussen de naanbroodjes.

  3. Kruid de Poulettekes met een beetje garam masala, chilipoeder en zout. Verhit 1 el van de olie en bak de Poulettekes op een halfhoog vuur, tot ze knapperig en aan beide kanten licht goudbruin zijn.

  4. Schep de rijst op de borden, verdeel de Poulettekes over de rijst en schep de tikka masala saus erop. Serveer met geroosterd naanbrood, een lepel kokosyoghurt, geroosterde amandelschilfers en gehakte koriander.