Vol-au-vent

Vol-au-vent

Met deze vol-au-vent zet je een smakelijke variatie op een Belgische klassieker op tafel. De Poulettekes spelen de hoofdrol in dit recept. Deze Poulettekes zijn bijna niet van echte kip te onderscheiden en daarmee kun je iedereen aan tafel verrassen.

Servings

4

Prep

10 min

Share

Print

Ingrediënten

  • 2 bakjes (320 g) Poulettekes
  • 1 el plantaardige olie (of margarine)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 200 g witte champignons in 4 gesneden
  • 500 ml water
  • 500 ml room (kan ook plantaardige room zijn)
  • 200 ml Knorr vloeibare groentebouillon
  • 80 g Maizena Instant roux wit
  • 20 ml citroensap
  • 5 g kipkruiden
  • Porties 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 703
    • Eiwitten 21.8g
    • Koolhydraten incl. Vezels 15.6g
    • Koolhydraten excl. Vezels 18.4g
    • Suikers 4.5g
    • Vezels 7.3g
    • Vetten 59.6g
    • Verzadigde vetten 35.4g
    • Onverzadigde vetten 8.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 2.1g
    • Transvetten 0.1g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1693mg
    • Zout 4.23g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A <1%

Voorbereiding

  1. Verhit de vetstof en bak er de fijngesneden knoflook en de champignons in aan tot goud bruin.

  2. Voeg het water, de room, de Knorr vloeibare groentebouillon toe en breng aan de kook.

  3. Voeg al roerend de maizena roux toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

  4. Voeg de Poulettekes en warm goed door.

  5. Breng op smaak met het citroensap en de kippenkruiden

  6. Werk af met wat fijngesneden peterselie (optioneel) en vergeet het koninginnehapje niet!

  7. Lekker met frietjes, kroketjes of puree!