Zatte Braad Saucissen met bier

Zatte Braad Saucissen met bier

Mis deze vegetarische sandwich met geroosterde worst en zuurkool niet. Kook de zuurkool even in je favoriete biertje en je barbecue is klaar!

Servings

4

Prep

10 min

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui in blokjes gesneden
  • 200 gram zuurkool
  • 100 ml bier naar keuze
  • 1 tl ahornsiroop
  • 10 gram peterselie gehakt
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 4 Braad Saucisse (2 pakjes)
  • 4 hotdogbroodjes
  • 50 ml Hellmann's mosterd
  • olijfolie
  • Porties 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 164
    • Eiwitten 13.4g
    • Koolhydraten incl. Vezels 6.6g
    • Koolhydraten excl. Vezels 8.5g
    • Suikers 3.8g
    • Vezels 2.9g
    • Vetten 7.0g
    • Verzadigde vetten 1.0g
    • Onverzadigde vetten 5.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigde vetten 0.2g
    • Transvetten 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 1836mg
    • Zout 4.59g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A 4%

Voorbereiding

  1. Verwarm de BBQ.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de rode ui. Voeg de zuurkool toe en blus af met bier. Voeg de ahornsiroop, peterselie en peper toe en laat gedurende 5 minuten bakken.

  3. Besprenkel de vegetarische Braad Saucissen met wat olijfolie en grill ze op de barbecue volgens de instructies op de verpakking. Rooster de hotdogbroodjes tegelijkertijd op de BBQ.

  4. Vul de hotdogbroodjes met zuurkool en de vegetarische Braad Saucissen en top af met de mosterd.