Naar:
Brochettekes met Poulettekes
Verandering van spies doet eten, mede dankzij dit recept voor vegan Poulettekes. Een traditionele barbecue en geen kip die kip nog mist.
- 55 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 320 gram Poulettekes (2 pakjes)
- 2 el sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 1 limoen geperst
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 1/2 tl versgemalen peper
- 1 komkommer
- 1 tl suiker
- 3 el Chinese rijstazijn
- 10 gram koriander
- zout
- 1 chilipeper optioneel
- 2 lente uitjes
- 20 gram geroosterde sesamzaadjes
- 8 satéstokjes
BEREIDEN
-
Verhit de barbecue.
-
Meng de sojasaus, sesam olie, limoensap, honing, vijfkruidenpoeder en peper. Marineer de veganistische Poulettekes gedurende 30 minuten in dit mengsel. Halveer en ontpit de komkommer en snijd in plakjes.
-
Meng de komkommer met de Chinese rijstazijn of witte rijstazijn, suiker, koriander, zout en de pepers (indien gebruikt) - als je wilt om het wat pittiger te maken!
-
Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes. Voor de bereiding van de brochettekes op de BBQ rijgt u de gemarineerde veganistische Poulettekes aan de spiesjes en grill ze de instructies op de verpakking. Draai regelmatig om.
-
Serveer de kleverige vegan brochettekes met de zoetzure komkommersalade.
-
Geniet van de hemels gegrilde vegan brochettekes met Poulettekes
RECEPTEN