Vegan Kipstuckjesspiesjes

Brochettekes met Poulettekes

Verandering van spies doet eten, mede dankzij dit recept voor vegan Poulettekes. Een traditionele barbecue en geen kip die kip nog mist. 

  • 55 minuten
  • 4 porties
  • 320 gram Poulettekes (2 pakjes)
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 limoen geperst
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 1 komkommer
  • 1 tl suiker
  • 3 el Chinese rijstazijn
  • 10 gram koriander
  • zout
  • 1 chilipeper optioneel
  • 2 lente uitjes
  • 20 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 8 satéstokjes

BEREIDEN

  1. Verhit de barbecue.

  2. Meng de sojasaus, sesam olie, limoensap, honing, vijfkruidenpoeder en peper. Marineer de veganistische Poulettekes gedurende 30 minuten in dit mengsel. Halveer en ontpit de komkommer en snijd in plakjes.

  3. Meng de komkommer met de Chinese rijstazijn of witte rijstazijn, suiker, koriander, zout en de pepers (indien gebruikt) - als je wilt om het wat pittiger te maken!

  4. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes. Voor de bereiding van de brochettekes op de BBQ rijgt u de gemarineerde veganistische Poulettekes aan de spiesjes en grill ze de instructies op de verpakking. Draai regelmatig om.

  5. Serveer de kleverige vegan brochettekes met de zoetzure komkommersalade.

  6. Geniet van de hemels gegrilde vegan brochettekes met Poulettekes