Bofkipburgers met aardappelpuree en ovengroenten

Burger Very Chick met gebakken groenten

Dit recept voor Burger Very Chick, romige aardappelpuree en gebakken groenten lijkt misschien perfect voor een doordeweekse dag, maar tegelijkertijd is het een echt feestmaal dat gegarandeerd een hit wordt. Vooral voor liefhebbers van kip(pen). 

  • 55 minuten
  • 4 porties
  • 4 Burger very chick van De Vegetarische Slager
  • 800 gram pompoen
  • 250 gram kerstomaat
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 2 wortelen, gehalveerd
  • 5 gram verse tijm
  • 800 gram aardappel
  • veganistische boter
  • 1 gepofte knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de pompoen in blokjes en leg ze op een bakplaat met de cherrytomaatjes, ui, wortelen en verse tijm. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Snijd de aardappelen doormidden, doe ze in een grote pan en voeg water toe tot ze bedekt zijn. Breng aan de kook op een hoog vuur en laat 25 tot 30 minuten koken.

  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en bewaar ze in de hete pan (van het vuur af). Stamp de aardappelen fijn en voeg de veganistische boter, knoflook, zout en zwarte peper toe. Mix tot een gladde massa.

  5. Bereid de Burger Very Chick volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Serveer de Burger Very Chick met de aardappelpuree en geroosterde groenten.