Curry met Kipstuckjes

Curry met vegan Poulettekes

Kruidig, romig en kippig: alles wat je van een curry verwacht, maar nu vegan! Marineer de Poulettekes voor een perfecte kruiding en bak ze even op hoog vuur voor de ultieme bite. Vliegensvlug klaar en vol van smaak! 

  • 260 minuten
  • 6 porties

Voor de kipmarinade

  • 640 g De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
  • 1 el citroensap
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 - 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gember fijngeraspt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 4 el olie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1/2 tl zout

BEREIDEN

  1. Begin het recept van deze vegan curry met het voorbereiden van de vegan kip. Meng het citroensap, Poulettekes, azijn, knoflook en gember samen in een grote mengkom met de garam masala, komijn, koriander, cayennepeper en zwarte mosterdzaden. Bedek de kom en laat marineren voor minimaal 4 uur.

  2. Verwarm de olie in een grote pan op medium warm vuur en voeg de kruiden, ui en zout toe.

  3. Roer goed door tot de ui gaar is (goudbruine kleur). Zet het vuur iets zachter en voeg de gemarineerde vegan Poulettekes toe.

  4. Bak de vegan Poulettekes voor vijf minuten en roer ondertussen goed door. Voeg een scheut water toe en verlaag het vuur. Plaats de deksel op de pan en laat de pan pruttelen voor een extra vijf minuten.