Naar:
Daniela's Pasta Pesto
Daniela, een fan van De Vegetarische Slager, heeft ons aangenaam verrast met deze smakelijke klassieker in een nieuw jasje. De romige, vers bereide pesto zal niet onopgemerkt blijven en onze vegan Poulettekes voegen een heerlijk malse, knapperige toets toe aan het geheel. Buon Appetito!
- 40 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 1 pakje van De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
- Als versiering: 1 pakje De Vegetarische Slager Veganistische speckjes Specks'kes Fumés
- 400 gram penne rigate
- handvol kerstomaten
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- olijfolie
Voor de Pesto
- bosje basilicum
- bosje peterselie
- 1 theelepel pijnboompitten
- 2 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1/2 citroen
- 4 eetlepels vegan Parmezaanse kaas
- 1 theelepel chilivlokken
- snufje zout en peper
BEREIDEN
-
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen. Was en halveer de cherrytomaatjes en zet ze apart voor later gebruik.
-
Was de basilicum en peterselie en droog goed. Doe de basilicum, peterselie, geroosterde pijnboompitten, extra vierge olijfolie, sap van 1/2 citroen, Parmezaan, chilivlokken, zout en peper naar keuze in een blender. Pureer tot een gladde pasta.
-
Voeg de pesto op kamertemperatuur toe aan je pasta. Bewaar de pesto voor later gebruik. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de vegan Poulettekes met het uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en provinciale kruiden. Wil je een versie met Specks'kes Fumés als topping? Bak ze dan in een andere pan tot ze ook knapperig zijn.
-
Serveer de pestopasta in een ondiepe schaal, bestrooi met gehalveerde kerstomaatjes en werk af met de krokante Poulettekes. Tot slot kun je er nog wat veganistische Speckjes overheen strooien als extra versiering.
RECEPTEN