Naar:
Gegratineerde pasta en gehaktballetjes van @alia.rds
Een goede pasta en knoedel gratin, een warm gerecht precies zoals we het graag hebben. Een eenvoudig en origineel recept, een echte traktatie!
- 60 minuten
- 6 porties
INGREDIËNTEN
- 750 gram pasta
- 1 grote broccoli
- 1 pompoen
- 2 rode uien
- 1 handvol verse tijm
- 1 teentjes knoflook
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 50 gram boter
- 80 gram bloem
- 700 ml melk
- geraspte kaas
- nootmuskaat
- zout en peper
BEREIDEN
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine blokjes. Doe de blokjes butternut in een kom, voeg 2 eetlepels olijfolie, de komijn, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Laat 20 minuten bakken op een zacht vuurtje.
-
Snij de uien in reepjes en pers de knoflook. Verhit een beetje olie, voeg de uienreepjes en de knoflook toe, dek de pan af en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje garen. Snijd de broccoli in partjes en voeg ze toe bij de gekookte uien. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens 150 ml water, tijm en zout toe. Laat het water ongeveer 10 minuten sudderen.
-
Laat voor de béchamel de boter in een kleine pan smelten en voeg de bloem toe wanneer de boter gesmolten is. Giet er dan al kloppend de melk bij. Blijf opkloppen tot de melk dikker wordt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
-
Kook de pasta en de knoedels in een pan met olie. Meng in een schaal de pasta, gehaktballetjes, butternut en broccoli. Voeg de béchamelsaus en de geraspte kaas toe. Plaats uw gerecht onder de grill voor 10 minuten en geniet!
RECEPTEN