Hachis parmentier avec Le Gehackt Super Hâché

Gehaktschotel Parmentier met Le Gehackt | De Vegetarische Slager

Vegan Gehackt super Hâché, tijm en tomaten gaan perfect samen in dit recept voor een gehaktschotel Parmentier. Na een lange dag wordt er vast en zeker door de hele familie ongeduldig uitgekeken naar dit vegan gerecht. Het simpel motief bovenaan zorgt voor een aantrekkelijke afwerking. 

  • 55 minuten
  • 4 porties
  • 400 gram (2 bakjes) Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager
  • 1500 gram aardappelen
  • 75 gram plantaardige margarine
  • 1 soeplepel mosterd
  • 6 wortels
  • 4 stengels selder
  • 1 prei (ongeveer 200g)
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes verse tijm of 2 soeplepels gedroogde tijm
  • 3 soeplepels tomatenpuree
  • 3 soeplepels bloem
  • 3 - 4 soeplepels Worcestershire saus
  • 100 ml rode wijn
  • 300 ml verse groentebouillon
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de aardappel, snijd ze in 4, plaats ze in een kom en bedek ze met koud water. Voeg een beetje zout toe. Breng aan de kook op hoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten, tot de aardappels klaar zijn.

  3. Giet het water af, plet de aardappelen en voeg mosterd en 25g plantaardige margarine toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.

  4. In tussentijd, maak de wortels, de selder en de prij schoon en snijd ze in schijfjes. Pel en snijd de ui en de look fijn. Bij gebruik van verse tijm, pluk de bladeren van de takjes.

  5. Verwarm 50g plantaardige margarine in een grote pan. Bak de wortels, selder, prij en uien gedurende ongeveer 4 minuten. Voeg de look en tijm toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg de tomatenpasta of tomatenpuree toe en kook het geheel nog 1 minuut verder. Voeg het vegan Le Gehakt super Hâché toe.

  6. Roer de bloem door het geheel. Voeg daarna al roerend de wijn, de Worcestershire saus en de groentebouillon toe. Kruid af met peper en zout.

  7. Verdeel het geheel over de ovenschotel en bedek met een laag aardappelpuree. Decoreer de aardappelpuree met een vork.

  8. Bak in de oven gedurende 30 minuten, tot de puree goudbruin kleurt.