Gele Curry

Maak vanavond deze gele curry met de Poulettekes en geniet van een verrukkelijke vegan maaltijd. Een combinatie van beetgare sugarsnaps met minimaïskolfjes in een romige currysaus. 

  • 25 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje Poulettekes van De Vegetarische Slager à 160g
  • 125 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie of arachideolie
  • 1 ui
  • 200 g sugarsnaps
  • 230 g minimaïs (blik)
  • 1 el kerriepoeder
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 takjes koriander
  • zout

BEREIDEN

  1. Pluk de Poulettekes met je vingers iets kleiner. Pel en snipper de ui. Verwijder de steeltjes van de sugar snaps. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.

  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de sugar snaps en de maïs toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe en breng alles omscheppend aan de kook. Laat alles 1-2 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

  3. Schenk de kokosmelk erbij en breng alles nogmaals even aan de kook. Schep de Poulettekes erdoor en verwarm nog 2 minuten. Vergeet zeker niet te roeren! Snijd intussen de korianderblaadjes grof en strooi ze over de curry. Serveer met de witte rijst er apart bij.