Naar:
Gele Curry
Maak vanavond deze gele curry met de Poulettekes en geniet van een verrukkelijke vegan maaltijd. Een combinatie van beetgare sugarsnaps met minimaïskolfjes in een romige currysaus.
- 25 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 1 bakje Poulettekes van De Vegetarische Slager à 160g
- 125 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie of arachideolie
- 1 ui
- 200 g sugarsnaps
- 230 g minimaïs (blik)
- 1 el kerriepoeder
- 125 ml kokosmelk
- 3 takjes koriander
- zout
BEREIDEN
-
Pluk de Poulettekes met je vingers iets kleiner. Pel en snipper de ui. Verwijder de steeltjes van de sugar snaps. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
-
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de sugar snaps en de maïs toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe en breng alles omscheppend aan de kook. Laat alles 1-2 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
-
Schenk de kokosmelk erbij en breng alles nogmaals even aan de kook. Schep de Poulettekes erdoor en verwarm nog 2 minuten. Vergeet zeker niet te roeren! Snijd intussen de korianderblaadjes grof en strooi ze over de curry. Serveer met de witte rijst er apart bij.
RECEPTEN