Gerookte vegan Burger Mestre met kimchi-mayonaise

De vegan gerookte Burger Mestre met kimchi-mayonaise is een waar genot die de smaakpapillen in vuur en vlam zet. Een plantaardig feestmaal om van te genieten, smullen maar! 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 4 vegan Burger Mestre van De Vegetarische Slager
  • 25 g verse gember
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 1-2 eetlepels sesamolie (optioneel)
  • 6 eetlepels gerookte BBQ-saus
  • 4 eetlepels kimchi
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 4 burgerbroodjes
  • 4-8 slablaadjes

BEREIDEN

  1. Rooster de sesamzaadjes in een pan (zonder olie) en bak ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Meng de helft van de sesamzaadjes met de gerookte BBQ-saus. Laat de rest afkoelen.

  2. Schil en rasp de gember fijn boven de kom met de saus. Voeg de sesamolie (optioneel) en 1 eetlepel sesamzaad toe. Meng goed.

  3. Hak de kimchi grof en meng deze met de mayonaise.

  4. Snijd de broodjes open. Gril de vegan burgers op de hete barbecue (of grill) gedurende 5 minuten aan elke kant en draai regelmatig om.

  5. Bestrijk de vegan burgers vervolgens met het gerookte BBQ-glazuur en gril nogmaals 3 minuten, draai de burgers regelmatig om.

  6. Verdeel de helft van de kimchi-mayo over één helft van de broodjes en leg daarbovenop de slablaadjes en de vegan burgers. Doe de rest van de mayo op de andere helft van de burgers. Voeg indien gewenst nog wat extra kimchi toe, bestrooi met de rest van de sesamzaadjes over de burgers en leg de andere helft van het broodje erbovenop.

  7. Kimchi is gefermenteerde groenten uit Korea en past heel goed bij dit Aziatische vegan BBQ-burgerrecept. Je kunt dit zelf maken, maar omdat ze 3-5 dagen nodig hebben om te fermenteren, is het ook prima om kant-en-klare kimchi te gebruiken. Deze zijn ruim verkrijgbaar in de supermarkt en gespecialiseerde winkels.