Poivrons farcis avec Le Gehackt Super Hâché

Gevulde paprika met Le Gehackt en rijst | De Vegetarische Slager

Dit recept met paprika is een ideaal gerecht om jezelf en je geliefden te verwennen tijdens de week. Een smaakvol gerecht dat eender welke avond opfleurt. Neem de overheerlijke aroma’s op terwijl deze vegan gevulde paprika’s in een hete oven bakken. Serveer ze meteen uit de oven. Dit recept met gevulde paprika komt vast en zeker op je lijstje met favoriete gerechten! 

  • 50 minuten
  • 4 porties
  • 400 gram (2 bakjes) Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager
  • 150 gram langkorrelige rijst
  • 4 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • 3 soeplepels plantaardige olie
  • 1 soeplepel paprikapoeder (gerookt)
  • 4 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 soeplepels tomatenpuree
  • 7 soeplepels tomatenketchup
  • 350 ml groentebouillon
  • 50 gram vegan geraspte mozzarella
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en giet af.

  3. In tussentijd: snijdt het topje van de paprika’s en maak ze schoon zodat ze gevuld kunnen worden. Plaats ze rechtop in de ovenschotel.

  4. Snijdt het topje van de gele en rode paprika in kleine sukjes.

  5. Pel en snijd de ui. Snijd de lente-uitjes fijn, houd de witte en groene ringen apart.

  6. Verwarm de olie in een grote pan en bak er de gesneden ui en paprikastukjes in gedurende 3 minuten. Voeg het paprikapoeder, de tijm en de tomatenpuree toe en laat gedurende een minuut bakken. Voeg het vegan gehakt, de witte ringen lente-ui, de rijst, de ketchup en 200ml groentebouillon toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.

  7. Vul de rode paprika’s met de mix van vegan gehakt. Giet de rest van de bouillon in de ovenschotel, rond de gevulde paprika’s.

  8. Plaats de schotel in de oven gedurende 30-40 minuten. Bedek de paprika’s na 15 minuten met de vegan kaas en dek de schotel af met een deksel of aluminium folie.

  9. Serveer warm samen met de groene ringen van de lente-ui.