Kruidige Hete Bliksem met Vegetarische Bratwurst

Gratin Hete Bliksem

Met deze Hete Bliksem en de Braad Saucisse zet je een echte Hollandse stamppot op tafel. Door het toevoegen van twee soorten van appels krijgt de stoofpot een heerlijk knapperige smaak. 

  • 30 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje (160 g) Braad Saucisse
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 zoete appel ± 150 g (bijvorbeeld Elstar)
  • 1 zure appel ± 200 g (bijvorbeeld Goudrenet)
  • 2.5 el olijfolie
  • 1 ui
  • 400 g knolselderij
  • 1 zakje Knorr jus met uitjes
  • zout

BEREIDEN

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn in halve ringen.

  2. Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout gaar gedurende 10-15 minuten. Kook de appelstukjes de laatste 7 minuten mee.

  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui al omscheppend 2 minuten op een halfhoog vuur.

  4. Leg de Braad Saucisse tussen de uien en bak ze rondom bruin. Breng 250 ml water aan de kook en voeg de inhoud van het zakje Jus met uitjes toe. Verwarm 1 minuut al roerende op een laag vuur tot een gebonden jus en houd hem warm.

  5. Giet de aardappelen goed af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen met het appelmengsel fijn. Voeg zo nodig wat van het kookwater toe zodat een lekkere smeuïge stamppot ontstaat. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de Braad Saucisse, gebakken uien en jus.