Naar:
Groene Thaise Curry |Onze recepten | De Vegetarische Slager België
Voor deze lekkere vegan groene Thaise curry maken we gebruik van de Poulettekes van De Vegetarische Slager. Deze stukjes vleesch hebben de structuur van kip en doen aan smaakbeleving niet onder voor kipfilet.
- 30 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 1 bakje (160 g) Poulettekes
- 1 rode peper
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 stengel citroengras
- 50 g verse peultjes
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 0.5 limoen
- 4 takjes koriander
- 130 g kleefrijst
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl olijfolie
- peper
- zout
- 400 ml kokosmelk light
- 100 ml Knorr groentebouillon
- eventueel 1 el kokosschilfers om te garneren
BEREIDEN
-
Maak de rode peper, schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper grof. Snijd de lente-uitjes grof. Pel en hak de knolfook fijn. Schil de gemberwortel en snijd hem grof. Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snijd de rest fijn.
-
Haal de peultjes af en halveer ze. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Pers de limoen uit. Snijd de korianderblaadjes en de steeltjes van de koriander grof. Houd de blaadjes van 2 takjes apart voor de garnering.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
-
Doe intussen de rode peper, lente-ui, knoflook, gemberwortel, citroengras, limoensap, koriander, komijn, olijfolie en peper en zout naar smaak in de kom van de blender en blend het tot een currypasta.
-
Verwarm de currypasta in een pan gedurende 3 minuten op een laag vuur. Voeg de sugarsnaps en de paprika’s toe en bak al omscheppend ± 3 minuten tot de groenten zacht beginnen worden.
-
Voeg al roerende de kokosmelk toe en laat 5 minuten op een laag vuur sudderen. Voeg de Poulettekes toe en schep alles goed om, laat de curry nog ± 5 minuten sudderen. Schep de rijst in kommen, schep de curry erop en garneer naar wens met kokosschilfers en de blaadjes koriander.
RECEPTEN