Vegetarische Gehacktballetjes in Hongaarse paprikasaus door Jan

Hongaarse vegetarische goulash

Hongarije is van oudsher een land met een schat aan vleesrecepten. Perfect voor deze hack! Dit recept is ingezonden door Jan, een fan van De Vegetarische Slager die Hongaarse roots heeft en deze hete en pittige maaltijd graag met jullie deelt! 

 • 60 minuten
 • 4 porties
 • 2 paquets de Boulettes Very Chouettes De Vegetarische Slager
 • 5 grote uien
 • 3 teentjes knoflook
 • 3 rode peper
 • 3 theelepels knoflookpoeder
 • 5 theelepels zoete paprikapoeder
 • 2 theelepels uienpoeder
 • boter
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 1.5 liter water
 • 2 theelepels Maizena

BEREIDEN

 1. Snijd de 5 uien fijn. Snijd de 3 paprika's in stukjes van 1 cm x 1 cm. Meet 5 grote lepels paprikapoeder af in een kommetje. Pers de 3 teentjes knoflook uit in een kommetje en verwarm 1,5 liter water tot het kookt.

 2. Zet een middelgrote koekenpan (met deksel) op hoog vuur en smelt de bakboter tot deze bruin kleurt. Bak de Boulettes Very Chouettes rondom, ongeveer 5 minuten, tot de buitenkant goudkleurig is. Verlaag het vuur tot de helft. Haal de balletjes uit de pan en bewaar ze in een kom.

 3. Zet het vuur weer op maximaal en voeg de gesnipperde uien toe aan de pan. Fruit tot ze transparant zijn en zet dan het vuur lager. Voeg nu de geperste knoflook toe aan de uien en bak even mee zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Zet het vuur iets hoger en voeg de paprikareepjes toe. Je hoeft ze niet te bakken tot ze zacht zijn, maar je kunt ze gewoon sauteren om hun smaak vrij te geven. Verhoog het vuur met de helft en voeg het paprikapoeder toe. Voeg het paprikapoeder in porties toe en roer het mengsel na elke toevoeging goed door om klontvorming te voorkomen. Als al het paprikapoeder in de pan is gestrooid, kan het vuur nog iets worden verhoogd om het poeder te 'bakken', wat goed is voor de smaak.

 4. Blus het mengsel in de pan af met ongeveer een halve liter kokend water. Laat iets koken en voeg de groentebouillonblokjes toe. Roer goed tot het mengsel is opgelost. Proef het mengsel kort en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe. Voeg nu de 3 theelepels knoflookpoeder en de 2 theelepels uienpoeder toe. Laat even koken en zet dan het vuur laag.

 5. Doe de Boulettes Very Chouettes terug in de pan. Voeg het resterende kokende water toe aan de pan tot de Boulettes Very Chouettes helemaal onder water staan. Plaats de pan nu boven een kleine steelpan en zet deze op het laagste temperatuur. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer een half uur sudderen. Af en toe roeren is aan te raden, maar niet te hard, want de Boulettes Very Chouettes mogen niet uit elkaar vallen.

 6. Haal de Boulettes Very Chouettes na een half uur weer uit de pan. Nu gaan we de saus afmaken. Verhoog het vuur zodat de saus voldoende kookt om te verdampen (laat het deksel op de pan). Kook de saus tot hij zichtbaar dikker wordt. Zet dan het vuur lager. Mix de saus met een staafmixer tot een gladde saus. Doe de twee eetlepels maïzena in een kommetje en voeg al roerend genoeg water toe om de maïzena op te lossen. Voeg het maïzenamengsel toe aan de saus en zet het vuur hoger terwijl je goed roert om klonters te voorkomen. Zet het vuur lager als de saus is ingedikt. Doe de Boulettes Very Chouettes terug in de pan en laat doorwarmen. Serveer de saus met de Boulettes Very Chouettes op een schotel, vergezeld van rijst, pasta of Hongaarse aardappelen.