Naar:
'It's a classic' Burger
Ga voor een echte klassieker met deze o zo smakelijcke cheeseburger, gemaakt met de mc2 burger. De frisse bbq-saus geeft de burger een extra zomerse touch.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 4 sesambroodjes
- 2 bakjes (320 g) Le Burger
- 2 el zonnebloemolie
- 4 plakken (vegan) cheddar kaas
- 4 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el mosterd
- 0.75 krop ijsbergsla, julienne
- 1 rode ui, in ringen
- 4 plakken augurk
- versgemalen peper naar smaack
- zout naar smaack
BBQ-saus basilicum-tomaat
- 2 el boter of zonnebloemole
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el kristalsuiker
- 3 el sherryazijn
- 2 el barbecuesaus
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in kleine blockjes
- 2 basilicumblaadjes, fijngehakt
BEREIDEN
-
Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot circa 200 °C is bereikt bij het grillrooster.
-
Verhit, voor de BBQ-saus, boter of olie in een pan en fruit hierin de sjalot. Als deze zacht is geworden, voeg je suiker toe. Roer goed door en laat licht karamelliseren. Blus af met sherryazijn en voeg BBQ-saus toe. Warm goed door en haal daarna de pan van het vuur. Voeg de tomaat en basilicum toe en breng op smaack met zout en peper.
-
Snijd de broodjes open en toast kort op de hete grill. Bestrijk de Le Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper. Plaats de burgers op de BBQ en gril aan beide kanten ± 2 minuten tot ze warm zijn en grilstrepen hebben. Smelt op iedere burger een plak kaas.
-
Bestrijk de onderzijde van de broodjes een beetje mayonaise en mosterd. Verdeel de sla en uienringen over de broodjes. Leg op ieder broodje een burger en garneer met een plak augurk en BBQ-saus.
RECEPTEN