Naar:
 
            Jenevert-ni- stoofpotje met vegan Poulettekes | De Vegetarische Slager
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
- 30 minuten
 - 4 porties
 
INGREDIËNTEN
- 120 g gele wortel in stukjes
 - 120 g broccoli in roosjes
 - 160 ml water
 - 200 ml plantaardige room
 - 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
 - 20 g Maizena Express voor witte sauzen
 - versgemalen zwarte peper
 - 12 g dragon
 - olijfolie
 - 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
 - 160 g jonagold in kleine blokjes gesneden
 - 24 g suiker
 - 32 ml vegan appelazijn
 - 40 ml Hasseltse oude jenever
 - aardappelpuree
 - waterkers
 
BEREIDEN
-  
Kook de gele wortelstukjes en de broccoli roosjes beetgaar en spoel daarna af onder koud water.
 -  
Breng het water samen met groentebouillon en de plantaardige room aan de kook.
 -  
Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de saus te binden.
 -  
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en dragon. Laat de saus even staan.
 -  
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en draai halverwege om.
 -  
Voeg de appeltjes toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
 -  
Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit kort karamelliseren in de pan.
 -  
Blus de vegan Poulettekes met de appelazijn en de Hasseltse jenever en voeg dit toe aan de reeds bekomen saus alsook de reeds gekookte groenten.
 -  
Serveertip: serveer het gerecht met puree en garneer met verse waterkers.
 
RECEPTEN