Naar:
Jenevert-ni- stoofpotje met vegan Poulettekes | De Vegetarische Slager
Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 120 g gele wortel in stukjes
- 120 g broccoli in roosjes
- 160 ml water
- 200 ml plantaardige room
- 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
- 20 g Maizena Express voor witte sauzen
- versgemalen zwarte peper
- 12 g dragon
- olijfolie
- 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 160 g jonagold in kleine blokjes gesneden
- 24 g suiker
- 32 ml vegan appelazijn
- 40 ml Hasseltse oude jenever
- aardappelpuree
- waterkers
BEREIDEN
-
Kook de gele wortelstukjes en de broccoli roosjes beetgaar en spoel daarna af onder koud water.
-
Breng het water samen met groentebouillon en de plantaardige room aan de kook.
-
Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de saus te binden.
-
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en dragon. Laat de saus even staan.
-
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en draai halverwege om.
-
Voeg de appeltjes toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
-
Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit kort karamelliseren in de pan.
-
Blus de vegan Poulettekes met de appelazijn en de Hasseltse jenever en voeg dit toe aan de reeds bekomen saus alsook de reeds gekookte groenten.
-
Serveertip: serveer het gerecht met puree en garneer met verse waterkers.
RECEPTEN