Kandidaat Koningshapje Antwerpen: vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers

Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 140 g bloemkool in roosjes
  • 100 g wortelen in gesneden stukjes
  • 60 g bleekselder in in gesneden staafjes
  • olijfolie
  • 20 g sjalot fijngesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • 52 ml Elixir d'Anvers
  • 300 ml water
  • 120 ml plantaardige room
  • 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
  • tuinkruiden
  • 280 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 100 g bladspinazie
  • Maizena Express voor Witte Sauzen
  • aardappelen

BEREIDEN

  1. Kook de bloemkool roosjes, de dun gesneden wortelen en bleekselder tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water. Zet even aan de kant.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof er de fijngesneden sjalot in aan. Kruid met peper.

  3. Blus met Elixir d’Anvers en laat de alcohol verdampen.

  4. Voeg vervolgens het water, de plantaardige room en de groentebouillon toe en breng aan de kook.

  5. Kruid, naar eigen smaak, de saus af met tuinkruiden.

  6. Neem een aparte pan en verhit deze met wat olie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om.

  7. Voeg de vegan Poulettekes toe aan de saus en de bloemkool, de wortel en de bleekselder.

  8. Breng het mengsel aan de kook, voeg de bladspinazie toe en laat deze kort garen in de saus.

  9. Bind indien gewenst met de Maizena voor een mooi gebonden saus.

  10. Serveertip: serveer met gekookte aardappelen.