Naar:
Vegan stoof-Poulettekes met Elixir d’Anvers | De Vegetarische Slager
Kruid, kruidig, kruidiger! Wie kruiden zegt, zegt Elixir d’Anvers. In deze met kruidenlikeur afgewerkte vegan stoof proef je de Antwerpse pit.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 140 g bloemkool in roosjes
- 100 g wortelen in gesneden stukjes
- 60 g bleekselder in in gesneden staafjes
- olijfolie
- 20 g sjalot fijngesneden
- vers gemalen zwarte peper
- 52 ml Elixir d'Anvers
- 300 ml water
- 120 ml plantaardige room
- 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
- tuinkruiden
- 280 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 100 g bladspinazie
- Maizena Express voor Witte Sauzen
- aardappelen
BEREIDEN
-
Kook de bloemkool roosjes, de dun gesneden wortelen en bleekselder tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water. Zet even aan de kant.
-
Verhit wat olijfolie in een pan en stoof er de fijngesneden sjalot in aan. Kruid met peper.
-
Blus met Elixir d’Anvers en laat de alcohol verdampen.
-
Voeg vervolgens het water, de plantaardige room en de groentebouillon toe en breng aan de kook.
-
Kruid, naar eigen smaak, de saus af met tuinkruiden.
-
Neem een aparte pan en verhit deze met wat olie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om.
-
Voeg de vegan Poulettekes toe aan de saus en de bloemkool, de wortel en de bleekselder.
-
Breng het mengsel aan de kook, voeg de bladspinazie toe en laat deze kort garen in de saus.
-
Bind indien gewenst met de Maizena voor een mooi gebonden saus.
-
Serveertip: serveer met gekookte aardappelen.
RECEPTEN