Naar:
Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken
Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 200 g sjalot in partjes gesneden
- 240 g kastanjechampignons in 4 gesneden
- vers gemalen zwarte peper
- tijm
- 20 cl vegan kriekbier
- 280 g krieken op siroop
- 2 eetlepels Knorr vloeibare groentebouillon
- 280 ml water
- Maizena Express voor bruine sauzen
- vegan mayonaise
- witloof
- radijsjes
- frieten (gebakken in plantaardige olie)
BEREIDEN
-
Verhit olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de sjalot en champignons aan in de pan. Voeg vervolgens de vegan Poulettekes toe en bak ongeveer 3 minuten, roer de Poulettekes halverwege om.
-
Voeg tijm en versgemalen zwarte peper toe en laat even meebakken.
-
Blus de vegan Poulettekes met het kriekbier en voeg de krieken op siroop toe.
-
Voeg vervolgens de groentebouillon en het water toe en breng het geheel aan de kook.
-
Laat 5 minuten sudderen en voeg al roerend Maïzena voor bruine sauzen toe. Laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden.
-
Serveertip: serveer het stoofpotje met vegan mayonaise, een salade van witloof en radijs & frietjes
RECEPTEN