Kandidaat Koningshapje Brussel: vegan kiecken met krieken

Het beste van 2 werelden? Dat is kriek met kieck. Dé Vlaamse klassieker op vegan wijze, met frietjes en salade van witloof. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 200 g sjalot in partjes gesneden
  • 240 g kastanjechampignons in 4 gesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • tijm
  • 20 cl vegan kriekbier
  • 280 g krieken op siroop
  • 2 eetlepels Knorr vloeibare groentebouillon
  • 280 ml water
  • Maizena Express voor bruine sauzen
  • vegan mayonaise
  • witloof
  • radijsjes
  • frieten (gebakken in plantaardige olie)

BEREIDEN

  1. Verhit olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de sjalot en champignons aan in de pan. Voeg vervolgens de vegan Poulettekes toe en bak ongeveer 3 minuten, roer de Poulettekes halverwege om.

  2. Voeg tijm en versgemalen zwarte peper toe en laat even meebakken.

  3. Blus de vegan Poulettekes met het kriekbier en voeg de krieken op siroop toe.

  4. Voeg vervolgens de groentebouillon en het water toe en breng het geheel aan de kook.

  5. Laat 5 minuten sudderen en voeg al roerend Maïzena voor bruine sauzen toe. Laat nogmaals 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden.

  6. Serveertip: serveer het stoofpotje met vegan mayonaise, een salade van witloof en radijs & frietjes