Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes

Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 800 ml water
  • 16 g Knorr groentebouillon
  • 80 g wortel in dunne reepjes gesneden
  • 80 g prei in dunne reepjes gesneden
  • 80 g bleekselder in dunne reepjes gesneden
  • 200 ml plantaardige room
  • 40 g Maizena Express voor witte sauzen
  • 320 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 1 el Knorr vloeibare groentebouillon
  • bieslook fijngesneden
  • brood

BEREIDEN

  1. Breng het water aan de kook en voeg al roerend de groentebouillon toe.

  2. Kook hierin de gesneden prei, wortel en bleekselder beetgaar. Haal de groenten uit de bouillon en spoel daarna af onder koud water.

  3. Voeg aan de bouillon de plantaardige room toe en breng terug aan de kook.

  4. Voeg al roerend de Maizena Express voor witte sauzen toe en laat 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden.

  5. Voeg de vegan Poulettekes en de groenten toe en laat goed warm worden.

  6. Breng op smaak met de Knorr vloeibare groentebouillon.

  7. Serveertip: werk het gerecht af met wat fijngesneden bieslook en serveer met brood.