Naar:

Kandidaat Koningshapje Gent: Gentse waterzooi van vegan Poulettekes
Prettige prei, wonderlijke wortel en sensationele selder in je keuken? Dat vraagt om een pleidooi voor de vegan Gentse waterzooi. Smakelijk én plantaardig.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 800 ml water
- 16 g Knorr groentebouillon
- 80 g wortel in dunne reepjes gesneden
- 80 g prei in dunne reepjes gesneden
- 80 g bleekselder in dunne reepjes gesneden
- 200 ml plantaardige room
- 40 g Maizena Express voor witte sauzen
- 320 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 1 el Knorr vloeibare groentebouillon
- bieslook fijngesneden
- brood
BEREIDEN
-
Breng het water aan de kook en voeg al roerend de groentebouillon toe.
-
Kook hierin de gesneden prei, wortel en bleekselder beetgaar. Haal de groenten uit de bouillon en spoel daarna af onder koud water.
-
Voeg aan de bouillon de plantaardige room toe en breng terug aan de kook.
-
Voeg al roerend de Maizena Express voor witte sauzen toe en laat 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden.
-
Voeg de vegan Poulettekes en de groenten toe en laat goed warm worden.
-
Breng op smaak met de Knorr vloeibare groentebouillon.
-
Serveertip: werk het gerecht af met wat fijngesneden bieslook en serveer met brood.
RECEPTEN