Kandidaat Koningshapje Hasselt: 'Jenevert-ni'- stoofpotje met vegan Poulettekes

Dit Hasseltse stoofpotje is geen zever: een smakelijk bordje van gele wortel, jonagoldappel en Hasseltse jenever. Heerlijk met een smeuïge puree. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 120 g gele wortel in stukjes
  • 120 g broccoli in roosjes
  • 160 ml water
  • 200 ml plantaardige room
  • 1 eetlepel Knorr Vloeibare Groentebouillon
  • 20 g Maizena Express voor witte sauzen
  • versgemalen zwarte peper
  • 12 g dragon
  • olijfolie
  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 160 g jonagold in kleine blokjes gesneden
  • 24 g suiker
  • 32 ml vegan appelazijn
  • 40 ml Hasseltse oude jenever
  • aardappelpuree
  • waterkers

BEREIDEN

  1. Kook de gele wortelstukjes en de broccoli roosjes beetgaar en spoel daarna af onder koud water.

  2. Breng het water samen met groentebouillon en de plantaardige room aan de kook.

  3. Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de saus te binden.

  4. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en dragon. Laat de saus even staan.

  5. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en draai halverwege om.

  6. Voeg de appeltjes toe en bak ongeveer 1 minuut mee.

  7. Voeg vervolgens de suiker toe en laat dit kort karamelliseren in de pan.

  8. Blus de vegan Poulettekes met de appelazijn en de Hasseltse jenever en voeg dit toe aan de reeds bekomen saus alsook de reeds gekookte groenten.

  9. Serveertip: serveer het gerecht met puree en garneer met verse waterkers.