Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils

Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • olijfolie
  • 20 g sjalot fijngesneden
  • 120 g champignons in 4 gesneden
  • 120 g zilverui (vers of diepvries)
  • tijm
  • 500 ml Leuvense Pils (bijv. Stella)
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 g aalbessengelei (te verkrijgen in de supermarkt)
  • 500 ml water
  • 75 g Maizena Express voor Bruine Sauzen
  • kroketten

BEREIDEN

  1. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om. Houd de vegan Poulettekes even apart

  2. Verhit opnieuw olie in een pan en bak hierin de sjalot, de champignons en de zilverui

  3. Voeg tijm en versgemalen zwarte peper toe en laat even meebakken

  4. Blus het geheel met de Leuvense Pils en voeg de aalbessengelei toe. Laat de alcohol even verdampen

  5. Voeg de gebakken vegan Poulettekes toe aan de pan

  6. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook

  7. Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 min zachtjes koken

  8. Serveertip: serveer het gerecht met kroketjes