Naar:
Kandidaat Koningshapje Leuven: vegan potteke Poulettekes met Leuvense Pils
Amai, kroket! Met dit Leuvense stoofpotje brengen we de bierhoofdstad van België naar je bord. Afgewerkt met aalbessengelei, sjalot, ui en champignons.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- olijfolie
- 20 g sjalot fijngesneden
- 120 g champignons in 4 gesneden
- 120 g zilverui (vers of diepvries)
- tijm
- 500 ml Leuvense Pils (bijv. Stella)
- versgemalen zwarte peper
- 150 g aalbessengelei (te verkrijgen in de supermarkt)
- 500 ml water
- 75 g Maizena Express voor Bruine Sauzen
- kroketten
BEREIDEN
-
Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes gedurende 3 minuten en draai halverwege om. Houd de vegan Poulettekes even apart
-
Verhit opnieuw olie in een pan en bak hierin de sjalot, de champignons en de zilverui
-
Voeg tijm en versgemalen zwarte peper toe en laat even meebakken
-
Blus het geheel met de Leuvense Pils en voeg de aalbessengelei toe. Laat de alcohol even verdampen
-
Voeg de gebakken vegan Poulettekes toe aan de pan
-
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook
-
Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 min zachtjes koken
-
Serveertip: serveer het gerecht met kroketjes
RECEPTEN