Naar:
Stoofpotje à la liègeoise | De Vegetarische Slager
Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop.
- 30 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 240 g krielaardappelen
- 180 g fijne groene boontjes
- 300 ml water
- 1.5 el Knorr vloeibare Groentebouillon
- 30 g vegan (graan)mosterd
- 90 g vegan luikse siroop
- 30 g Maizena Express voor witte sauzen
- 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 120 g rode ui
- 30 ml vegan witte wijnazijn
- brood
BEREIDEN
-
Snijd de krielaardappelen in kwartjes en kook deze tot ze beetgaar zijn.
-
Kook de groene boontjes tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water.
-
Breng het water, de groentebouillon, de graanmosterd en de luikse siroop aan de kook.
-
Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden. Houd de saus even apart.
-
Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en keer halverwege om. Voeg de krielaardappelen toe en bak deze mee aan in de pan.
-
Voeg de rode ui toe en laat meebakken.
-
Voeg de groene boontjes toe en blus het geheel met de witte wijnazijn.
-
Voeg als laatste stap de reeds bekomen saus toe aan het stoofpotje en roer alles goed door elkaar.
-
Serveertip: serveer het stoofpotje met brood.
RECEPTEN