Kandidaat Koningshapje Luik: stoofpotje à la liègeoise met vegan Poulettekes

Ontluik het beste van de stad aan de Maas met dit vegan stoofpotje in Luikse stroop. 

  • 30 minuten
  • 4 porties
  • 240 g krielaardappelen
  • 180 g fijne groene boontjes
  • 300 ml water
  • 1.5 el Knorr vloeibare Groentebouillon
  • 30 g vegan (graan)mosterd
  • 90 g vegan luikse siroop
  • 30 g Maizena Express voor witte sauzen
  • 240 g vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
  • 120 g rode ui
  • 30 ml vegan witte wijnazijn
  • brood

BEREIDEN

  1. Snijd de krielaardappelen in kwartjes en kook deze tot ze beetgaar zijn.

  2. Kook de groene boontjes tot beetgaar en spoel daarna af onder koud water.

  3. Breng het water, de groentebouillon, de graanmosterd en de luikse siroop aan de kook.

  4. Voeg al roerend de Maizena Express toe en laat 5 minuten zachtjes koken zodat de saus goed kan binden. Houd de saus even apart.

  5. Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak hierin de vegan Poulettekes voor ongeveer 3 minuten en keer halverwege om. Voeg de krielaardappelen toe en bak deze mee aan in de pan.

  6. Voeg de rode ui toe en laat meebakken.

  7. Voeg de groene boontjes toe en blus het geheel met de witte wijnazijn.

  8. Voeg als laatste stap de reeds bekomen saus toe aan het stoofpotje en roer alles goed door elkaar.

  9. Serveertip: serveer het stoofpotje met brood.