Lasagne Bolognese

Met deze Bolognese lasagne met Le Gehackt Super Haché, zet je een heerlijke vegan variant van lasagne op tafel. Dit recept maak je in een handomdraai met Le Gehackt Super Hâché. 

  • 50 minuten
  • 3 porties
  • 1 bakje (200 g) Le Gehackt Super Hâché
  • 9 lasagnebladen
  • 2.5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g gebakken Italiaanse groenten (met wortelen, courgette, uien, paprika en prei)
  • 600 ml kant-en-klare tomatensaus (uit fles of pot)
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el gedroogde oregano
  • 25 g bloem
  • 350 ml ongezoete havermelk
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de knoflook met de gebakken groenten 5 minuten.

  2. Voeg de tomatensaus, tomatenpuree en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuurtje met het deksel op de pan. Voeg het Gehackt Super Hâché toe en haal de pan van het vuur.

  3. Verwarm 1½ eetlepel olijfolie in een steelpan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Laat de bloem ± 5 minuten bakken in de olie op een laag vuur. Roer regelmatig om. Voeg geleidelijk de havermelk toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de gistvlokken en de nootmuskaat toe en kook de saus al roerend tot er een gladde saus (bechamel) ontstaat. Kruid naar smaak af met peper en zout.

  4. Giet een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Leg 2 lasagnevellen in de schaal. Giet 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en bedek met 2 blaadjes lasagne. Herhaal deze lagen totdat alle lasagnebladen en saus opgebruikt zijn en werk af met een laagje bechamelsaus.

  5. Laat de lasagne +- 35 minuten garen in de oven. Dek de schaal eventueel halverwege de bereiding af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te gaar wordt. Eet smakelijk!