Naar:
Lasagne rolletjes met plantaardige Poulettekes
Opzoek naar een hensatie? Deze lasagne rolletjes met onze plantaardige Poulettekes zijn een lasag-new level van heerlijkheid! Het is niet alleen een verrukkelijke veganistische versie van de welgekende Italiaanse klassieker, maar ook gemakkelijk om te maken en gevuld met een explosie van smaken. Met dit origineel en smaakvol recept zet je jouw gasten helemaal in rock & roll! Henjoy!
- 25 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 1 pot tomatensaus
- 16 lasagnebladen
- 2 pakken (380g) van vegan Poulettekes van De Vegetarische Slager
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 1/2 theelepel peper
- 1 1/2 theelepel zout
- 500 g geraspte (vegan) kaas
- 12 verse basilicumbladen
- verse peterselie
BEREIDEN
-
Klik hier om de receptvideo te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=4hvQZlRFYwI&feature=youtu.be
-
Voorverwarm de oven op 180°. Giet 1/3e van de pot tomatensaus in de bodem van een middelgrote rechthoekige ovenschaal en bewaar het voor later.
-
Giet 3 kopjes water en 1 theelepel zout in een grote pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de lasagnebladen toe en kook deze gedurende 4-5 minuten tot ze al dente zijn. Giet het hete water af en spoel de pasta af met koud water om het kookproces te stoppen. *Tip: gebruik koud water om voorzichtig de lasagnebladen die aan elkaar plakken te scheiden.
-
Verhit 2 eetlepels olie in een middelgrote pan op middellaag vuur. Bak de plantaardige Poulettekes van De Vegetarische Slager samen met een geplet teentje knoflook, de gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de Poulettekes totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten. Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
-
Leg de gekookte lasagnebladen op een propere en vlakke ondergrond. Gebruik een keukenschaar of mes om de bladen horizontaal in het midden te snijden, in totaal moeten er dus 32 stukjes zijn. Verdeel 1 eetlepel tomatensaus over 16 pastabladen.
-
Bedek de helft van de lasagne bladen (16 stukjes) met tomatensaus en geraspte kaas en leg voorzichtig de andere helft (16 niet bedekte pastabladen) over de pastabladen met tomatensaus en kaas zodat deze bedekt zijn.
-
Plaats 1 basilicumblad verticaal aan een van de uiteinden van de pastabladen, met daarop 2 stukjes gekruide vegan Poulettekes; rol voorzichtig op tot een rolletje.
-
Herhaal dit voor de rest van de pastabladen. Als het klaar is, leg dan voorzichtig de gevulde lasagne rolletjes in de ovenschaal met tomatensaus.
-
Verdeel de resterende saus over de lasagne rolletjes en bedek de schaal met aluminiumfolie. Bak gedurende 7-8 minuten in de oven voordat je de aluminiumfolie verwijdert, verdeel de rest van de geraspte kaas over de lasagne rolletjes en laat nog 2-4 minuten bakken totdat de kaas goudbruin en gesmolten is.
-
Serveer de warme pasta met een lekkere groene salade en wat verse peterselie, puur GENIETEN.
RECEPTEN