Naar:

Mediterraanse Boulettes Very Chouettes
Vind je niet dat deze mediterrane Boulettes Very Chouettes er absoluut heerlijk uitzien? Heerlijke smakelijke kleine dumplings met een Griekse salade, plat brood en rijst.
- 26 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 1 bakje (170 g) Boulettes Very Chouettes
- 2 platbroden
- 100 g rijst
- 2 el olijfolie Extra Vierge
- 1 kleine rode ui
- 50 g wortel
- 100 g kerstomaatjes
- 75 g jonge bladsla
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 30 g biologische feta
- 2 el amandelschaafsel
- 0.5 citroen
- 0.5 el fijn gesneden koriander
- 1 el za’atar kruiden
BEREIDEN
-
Verwarm de oven voor tot 180°C.
-
Schil de wortel en hak hem in stukjes. Kook de rijst met de wortel volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin en schud achteraf uit op keukenpapier. Snijd de citroen in partjes.
-
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was en snijd de kerstomaatjes in vieren. Halveer de olijven en verkruimel de feta. Meng de ui met de tomaat, de olijven, de feta en de jonge bladsla in een kom en druppel er de olijfolie en het citroensap naar smaak over. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
-
Doe de vegetarische balletjes in de ovenschaal en verwarm ze in 5-6 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de amandelen door de gare rijst en schep het geheel daarna in een schaaltje.
-
Serveer de leckere Boulettes Very Chouettes met de Griekse salade, de za’tar, de rijst, het plat brood en de citroenpartjes.
RECEPTEN