Mexicaanse Fiesta: Chili con Gehackt met tacos

Met dit heerlijck recept waan je jezelf direct in Mexico! 

  • 45 minuten
  • 4 porties
  • 1 rode ui in ringetjes gesneden
  • limoensap van 1 limoen
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look fijn gesneden
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 800 gram tomatenblokjes in blik (2 blikken)
  • 1 jalapeño peper in ringetjes gesneden
  • 400 gram rode kidneybonen in blik (1 blik)
  • 1 bakje (400 gram) Le Gehackt Super Hâché
  • 2 verse maïskolven gekookt
  • 8 taco schelpen
  • 5 gram koriander grof gehakt
  • 8 blaadjes sla
  • plantaardige olie

BEREIDEN

  1. Marineer de uiringen in het sap van de limoen en zet opzij.

  2. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de paprika’s, look, komijn en paprika poeder gedurende 3 minuten.

  3. Voeg de tomatenblokjes en jalapeno peper aan de pan toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.

  4. Spoel de kidney beans in een vergiet met koud lopend water en voeg ze toe in de pan samen met Le Gehackt Super Hâché. Laat het Gehackt warm worden in de saus gedurende 5 minuten en voeg peper en zout toe naar smaak.

  5. Verwarm een grill pan en grill de maïs kolven gedurende 5 minuten.

  6. Verwarm de taco schelpen volgens de verpakking.

  7. Snijd de mais van de kolven en voeg toe aan de saus

  8. Serveer de chili in de taco schelpen met sla, vers gehakte koriander en de gemarineerde ui.