Mexicaanse Taco’s

Voor deze Taco’s worden gorditas gebruikt. Deze zachte taco's worden gevuld met Le Gehackt Super Hâché, maïs en avocado. De tomaatjes, kaas en limoen maken het gerecht helemaal af. 

  • 25 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager à 200g
  • 4 taco schelpen
  • 2.5 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje maïs
  • 125 g kerstomaatjes
  • 75 g ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 0.5 limoen
  • 0.5 el paprikapoeder of Al-Andaluskruiden
  • zout
  • versgemalen peper

BEREIDEN

  1. Pel en snipper de ui. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schilhelften. Snijd de avocado in stukjes. Laat de maïs uitlekken. Was en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Pel de knoflook. Snijd de ijsbergsla fijn. Snijd de limoen in partjes. Pers de knoflook boven de tomaatjes uit en voeg ½ eetlepel olie toe. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur. Schep de maïs en het Gehackt Super Hâché erdoor en strooi wat Al-Andaluskruiden of paprikapoeder over het geheel. Kruid af met peper en zout en voeg 2 eetlepels heet water toe. Verwarm het Gehackt Super Hâché op een halfhoog vuur.

  3. Verdeel de ijsbergsla over de gorditas en schep het gehacktmengsel erop. Strooi wat stukjes avocado erover en serveer met de tomatensalsa en de partjes limoen. Eet smakelijck!