Kip Fricassee

Romige vegan Kip Fricassee

Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Poulettekes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie! 

  • 40 minuten
  • 2 porties
  • 160 g De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
  • 200 g rijst
  • 50 g ui gesneden
  • 75 g paddenstoelen in schijfjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 80 ml vers citroensap
  • 250 ml vegan kookroom
  • 130 g doperwten uit de vriezer
  • olijfolie
  • 85 g geraspte vegan parmesaanse kaas
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper

BEREIDEN

  1. Kook de rijst, giet af en zet aan de kant.

  2. Verhit de olie in de pan op een medium hete temperatuur. Verwarm de Poulettekes voor ongeveer drie minute en keer halverwege om.

  3. Voeg de ui, paddenstoelen, knoflook, zout en peper toe en laat sudderen voor vijf minuten tot de ui glazig kleurt.

  4. Voeg het citroensap toe om af te blussen. Laat het nog 4 minuten koken en roer af en toe door.

  5. Voeg de kookroom, groentebouillon, erwtjes en vegan Parmezaanse kaas toe en laat nog 4 minuten koken tot de saus dik en romig wordt.

  6. Serveer het gerecht met rijst en garneer met verse peterselie en een citroenpartje.