Naar:
Romige vegan Kip Fricassee
Romig en mals tot aan de laatste schep: deze vegan Kip Fricassee. Bak de Poulettekes even knapperig op hoog vuur en voeg ze als laatst toe aan het geheel - zo blijft dit vegan recept net zo mals als het origineel. Oui, een heuse Fricassee Voedselrevolutie!
- 40 minuten
- 2 porties
INGREDIËNTEN
- 160 g De Vegetarische Slager Veganistische stukjes Poulettekes
- 200 g rijst
- 50 g ui gesneden
- 75 g paddenstoelen in schijfjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 80 ml vers citroensap
- 250 ml vegan kookroom
- 130 g doperwten uit de vriezer
- olijfolie
- 85 g geraspte vegan parmesaanse kaas
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
BEREIDEN
-
Kook de rijst, giet af en zet aan de kant.
-
Verhit de olie in de pan op een medium hete temperatuur. Verwarm de Poulettekes voor ongeveer drie minute en keer halverwege om.
-
Voeg de ui, paddenstoelen, knoflook, zout en peper toe en laat sudderen voor vijf minuten tot de ui glazig kleurt.
-
Voeg het citroensap toe om af te blussen. Laat het nog 4 minuten koken en roer af en toe door.
-
Voeg de kookroom, groentebouillon, erwtjes en vegan Parmezaanse kaas toe en laat nog 4 minuten koken tot de saus dik en romig wordt.
-
Serveer het gerecht met rijst en garneer met verse peterselie en een citroenpartje.
RECEPTEN