Schnitzel met Ovengroenten met Auf Wieder Schnitzel

Schnitzel met Gebakken Groentjes

Zin in een vleesloze schnitzel met gebakken groentjes? Bereid dit Schnitzelrecept met Le Schnitz van De Vegetarische Slager. 

  • 50 minuten
  • 2 porties
  • 1 bakje (180 g) Le Schnitz
  • 60 ml olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika's, puntig
  • 350 g diepgevroren aardappelpartjes (of gekoeld)
  • zout
  • peper

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Schil ondertussen de uien en snijd ze in vieren. Schil en hak de knoflook fijn. Was de rode paprika's, snijd ze in plakjes van 1 cm breed en verwijder de zaadlijsten.

  3. Meng de ui met de knoflook, rode paprika, aardappelpartjes en 2 eetlepels olie. Verdeel het geheel over de bodem van de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de groenten gedurende ± 20 minuten. Verhoog hierna de temperatuur naar 250 ° C en rooster de groenten in circa 10 minuten lichtbruin en gaar.

  4. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de Le Schnitz koteletten op middelhoog vuur goudbruin aan beide kanten.

  5. Controleer of de groenten gaar zijn. Haal ze uit de oven en besprenkel met peterselie. Leg de Schnitzels erop en serveer.