Smoked Chicken Sandwich |Onze recepten | De Vegetarische Slager België

Deze smoked chicken sandwich is gevuld met rokerige poulettekes, oesterzwammen, pittige harissa, zilte feta en frisse citroen. De BBQ topper van het jaar! 

  • 40 minuten
  • 4 porties
  • 1 bakje (160 g) Poulettekes
  • 200 g oesterzwammen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el harissa pasta (pittige saus)
  • 100 g (vegan) fetakaas (biologisch)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 citroen, schil geraspt
  • 4 hotdog broodjes

Ranchsaus

  • 2 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
  • 2 el (vegan) zure room
  • 1 el sojamelk
  • 1 tl gehakte dille (vers of gedroogd)
  • 1 tl gehakte peterselie (vers of gedroogd)
  • 1 tl bieslook, in ringetjes (vers of gedroogd)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

BEREIDEN

  1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 130 °C.

  2. Voor de ranchsaus: meng de mayonaise met de zure room, sojamelk, dille, 1 theelepel gehakte peterselie, bieslook, uien- en knoflookpoeder.

  3. Besmeer de oesterzwammen met 2 eetlepels olie en breng op smaack met zout en peper. Voeg houtsnippers toe aan de gloeiende kolen, leg oesterzwammen in de smoker en laat 20 minuten roken.

  4. Bestrijk de Poulettekes met 1 eetlepel olie en bestrooi met zout en peper. Leg naast de oesterzwammen op de BBQ en rook nog ± 15 minuten.

  5. Snijd de broodjes open en verkruimel de feta. Haal de oesterzwammen – als ze zacht zijn – en de Poulettekes van de BBQ en scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Meng Poulettekes en oesterzwammen in een hittebestendige kom met harissa en zet nog 5 minuten in de smoker.

  6. Verdeel de saus over de broodjes, beleg met het paddenstoelen-poulettekesmengsel, de feta, peterselie en citroenschil. Maak af met versgemalen peper.