Naar:
Smoked Chicken Sandwich |Onze recepten | De Vegetarische Slager België
Deze smoked chicken sandwich is gevuld met rokerige poulettekes, oesterzwammen, pittige harissa, zilte feta en frisse citroen. De BBQ topper van het jaar!
- 40 minuten
- 4 porties
INGREDIËNTEN
- 1 bakje (160 g) Poulettekes
- 200 g oesterzwammen
- 3 el zonnebloemolie
- 3 el harissa pasta (pittige saus)
- 100 g (vegan) fetakaas (biologisch)
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 citroen, schil geraspt
- 4 hotdog broodjes
Ranchsaus
- 2 el Hellmann's (Vegan) mayonaise
- 2 el (vegan) zure room
- 1 el sojamelk
- 1 tl gehakte dille (vers of gedroogd)
- 1 tl gehakte peterselie (vers of gedroogd)
- 1 tl bieslook, in ringetjes (vers of gedroogd)
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
BEREIDEN
-
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot 130 °C.
-
Voor de ranchsaus: meng de mayonaise met de zure room, sojamelk, dille, 1 theelepel gehakte peterselie, bieslook, uien- en knoflookpoeder.
-
Besmeer de oesterzwammen met 2 eetlepels olie en breng op smaack met zout en peper. Voeg houtsnippers toe aan de gloeiende kolen, leg oesterzwammen in de smoker en laat 20 minuten roken.
-
Bestrijk de Poulettekes met 1 eetlepel olie en bestrooi met zout en peper. Leg naast de oesterzwammen op de BBQ en rook nog ± 15 minuten.
-
Snijd de broodjes open en verkruimel de feta. Haal de oesterzwammen – als ze zacht zijn – en de Poulettekes van de BBQ en scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Meng Poulettekes en oesterzwammen in een hittebestendige kom met harissa en zet nog 5 minuten in de smoker.
-
Verdeel de saus over de broodjes, beleg met het paddenstoelen-poulettekesmengsel, de feta, peterselie en citroenschil. Maak af met versgemalen peper.
RECEPTEN